Bankkártyás kedvezmények Horvátországban

Amellett, hogy e hónap elejétől a korábbinál jóval gyorsabban, határellenőrzés nélkül juthatunk el az Európai Unióhoz frissen csatlakozott Horvátországba, a MasterCard és Maestro kártyabirtokosoknak eggyel több okuk lesz örülni. AMasterCard kártyatársaság ugyanis közös akciót indít Horvátország legnagyobb üzletláncával, a Konzummal, és kedvezményesen teszi elérhetővé az Atlas utazási iroda három horvátországi ajánlatát is.
„A magyar kártyabirtokosok egyre többet használják vásárlásra a banki plasztikot külföldi utazásaik során. A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján 2010 óta minden évben több mint 20%-kal nőtt a Magyarországról külföldre látogatók kártyás költéseinek összege" – mondta Kovács Szabolcs, a MasterCard Europe kártyatársaság kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere, aki kiemelte: „Azok az utazók, aki egyszer már használták a kártyájukat külföldi utazás során, egyre gyakrabban élnek ezzel a lehetőséggel. Ez ugyanis nem csak egy biztonságos fizetési mód, hiszen az elvesztett kártyát azonnal le lehet tiltani, de a költések egyszerűbben nyomon követhetők, így könnyebben ellenőrizhetjük a vásárlásainkat."
Kártyahasználati tapasztalatok Horvátországban:
Pozitív tapasztalatokról számolnak be a kártyabirtokosok a horvátországi kártyaelfogadásról a MasterCard Úti Tippek oldalán. Az utazók ajánlásai szerint déli szomszédainknál könnyen található olyan szállás, étterem, ahol elfogadják a kártyát: a szupermarketeken túl kisebb boltokban, közlekedésben, múzeumokban is többnyire lehet kártyával fizetni. A hozzászólók mintegy 80%-ának visszajelzése szerint ATM-et is egyszerű találni. A nagyobb üzletekben általában vannak olyan pénztárak, amelyeknél kizárólag bankkártyával lehet fizetni, így érdemesebb ezeket választani, ha nem szeretnénk sok időt tölteni sorban állással.
Egy-két érdekesség: Dubrovnikban a piac mellett a halárus is elfogadta a kártyát, egy másik utazó pedig a kevesebb, mint 500 lakosú, Krk szigetén található Kornić falu boltjában is tudott kártyával fizetni.  
A több mint 700 horvátországi Konzum üzletben a MasterCard vagy Maestro kártyabirtokosok az akcióban résztvevő termékeket – pl. isztriai sajtot, dalmát prsut sonkát vagy kiváló minőségű vörösbort – 15-28%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg 2013. szeptember 1-ig abban az esetben, ha fizetéskor MasterCard vagy Maestro bankkártyájukat használják.
A Konzum üzletlánccal közös akció keretében használható kuponokat a letenyei határátkelőnél osztják a MasterCard hoszteszei, de a kuponok ki is nyomtathatók a MasterCard magyar weboldaláról (www.mastercard.hu/utazas). A kuponok korlátlanul sokszorosíthatók, de egy kupon csak egy termék vásárlására használható fel.
A MasterCard és a Maestro kártyák használata nemcsak Horvátország legnagyobb üzletláncában, de az Atlas utazási iroda bizonyos programjaira is biztosít kedvezményeket. A kártyabirtokosok akciós áron vehetnek részt hajókirándulásokon, melyek során felfedezhetik az Elafit szigetek városait vagy Velencét, de meglátogathatják a történelmi emlékekben gazdag Hvar városát is. Az alacsonyabb ár a MasterCard vagy Maestro kártyával történő fizetés esetén érvényes a kuponokon meghatározott utazásokra 2013. július 1-jétől szeptember 1-jéig. Az egységesen 10%-os kedvezmény az eredeti árból kerül levonásra. Egy személy az akciós utazásra vonatkozó kódot csak egy alkalommal használhatja fel.
A MasterCard tanácsai a külföldi kártyahasználathoz:
• Ellenőrizze kártyája lejárati dátumát, illetve a beállított vásárlási és készpénzfelvételi limiteket, hogy ne érje kellemetlen meglepetés.
• Készítsen listát bankkártyáiról. Mindenképpen mentse el a kártyá(ka)t kibocsátó bank éjjel-nappal hívható telefonos ügyfélszolgálatának telefonszámát arra az esetre, ha szükség lenne a kártya letiltatására.
• Igényeljen bankjától SMS szolgáltatást tranzakcióiról, így azonnal értesül, ha bárki jogosulatlanul használná kártyáját.
• Érdeklődjön kártyakibocsátó bankjánál arról, hogy kártyájához tartozik-e utasbiztosítás vagy bármilyen egyéb szolgáltatás.
• Töltse le okostelefonjára a MasterCard Úti Tippek alkalmazást, amelyben részletes információkat talál többek között a horvát fizetési és kártyahasználati szokásokról is. Az alkalmazást a 17 nyelvű hangosszótárral, valutaváltóval és egyéb praktikus funkciókkal ingyenesen letöltheti iPhone-ra az App Store-ból vagy Androidos okostelefonjára a Google Playről.
• Töltse le okostelefonjára a MasterCard angol nyelvű ATM Hunter alkalmazását Androidra vagy iPhone-ra, aminek segítségével ATM-ek és MasterCard® PayPass™ elfogadóhelyek között tud válogatni a világ bármely pontján!


-->

Népszerű bejegyzések