Fél áron és díjmentesen is utazhatnak a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra a vasutat választó utasok

Ebben az évben tizedik alkalommal rendezik meg, augusztus 3-4. között, a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót. A korábbi évekhez hasonlóan, most is több tízezer vendég részvételére számítanak a szervezők. A MÁV-START Zrt. a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra elővételben belépőjegyet váltó, vonattal utazóknak – bármely belföldi állomásról Kecskemét állomásra – ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít. A Honvédelmi Minisztériumtól ajándék belépőt kapott szociálisan rászoruló diákoknak és kísérőiknek díjmentes vasúti utazási lehetőséget is biztosít vasárnap a MÁV-START. A vasúttársaság a menetrendben meghirdetett vonatokon felül, Repülőnap Expressz néven mentesítő vonatok közlekedtetésével szeretné kényelmesebbé tenni az utazást.
Az ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményre jogosító menetjegyeket a belföldi pénztárakban, valamint az internetes jegyértékesítési rendszeren keresztül tudják megvásárolni azok, akik ellátogatnak a Repülőnapra és belépőjegyüket elővételben megváltják. Az utazás legkorábban az elővételben váltott belépőjegyen megjelölt napot megelőző nap éjféltől kezdhető meg, és a visszautazást a megjelölt napot követő napon be kell fejezni. Az alkalmi menettérti menetjeggyel rendelkező utasoknak odaútban az elővételben váltott belépőjeggyel, visszaútban a rendezvényen kapott karszalaggal kell igazolnia a kedvezményre való jogosultságát.
A MÁV-START Zrt. segíti a Honvédelmi Minisztérium kezdeményezését, mely szerint 2000 fő szociálisan rászoruló díjmentesen látogathatja a rendezvényt. A vasúttársaság nekik díjmentes vasúti utazási lehetőséget biztosít bármely belföldi állomásról Kecskemét állomásra és vissza. Számukra a Honvédelmi Minisztérium a Kormányhivatalokon keresztül jutatta el a névre szóló meghívót, amely az utazási menetjegyük is egyben.
A vasúttársaság a rendezvényre látogatók megfelelő kiszolgálása érdekében augusztus 3-án és 4-én Budapest–Kecskemét viszonylatban több kocsival megerősített, hosszabb szerelvényeket közlekedtet. Ezen felül plusz utazási lehetőséget is biztosít – kőbánya-kispesti és ceglédi megállással – a menetrendi vonatokon felül rendelkezésre álló Repülőnap Expressz-szel, amely szombaton és vasárnap délelőtt Budapestről Kecskemétre, vissza pedig szombat és vasárnap kora este Kecskemétről indul Budapestre.
A Repülőnap Expressz menetrendje a vasúttársaság honlapján Repülőnap 2013 címmel tekinthető meg. Az utasok további információkat a www.mav-start.hu weboldalon találhatnak, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 40 49 49 49-es telefonszámán kérhetnek.

Népszerű bejegyzések