Filmes hírek


Bivalyerős brand a Gru

Öt nap alatt 143,1 millió dollárt hozott Észak-Amerikában - és Magyarországon is remekül startolt Gru 2, ezzel a mozitörténelem negyedik legjobban nyitó animációs filmje lett, továbbá a függetlenség napi hosszú hétvégék harmadik legjobb eredményét produkálta. Az sem mellékes, hogy öt nap alatt csaknem pontosan kétszer annyit termelt, mint amennyibe került. Ámnemcsak ezért fogják tanítani a reklám- és marketingszakokon, hanem mert szokatlan volt a beharangozó kampánya. A folytatások promóciója esetében alapszabály, hogy miközben ráerősítenek a közönség meglévő ismereteire, valami újat is kell mutatni, hogy még jobban felkeltsék az érdeklődést. A Gru 2 esetében azonban nem így történt: a reklámkampány nem tárt semmi meghökkentőt a nézők elé, egyszerűen azt sugallta, hogy a második rész ugyanolyan vicces, cuki és helyenként pimasz lesz, mint az első. A promóciós szlogen is érdekes. A "Guess Who's Back (Találd ki, ki tér vissza) a Without Me című Eminem-dalból származik, ami eléggé meglepő választás egy olyan film esetében, amely az egész családnak szól. A kampány szokatlan megoldásai azt jelzik, hogy a reklámszakemberek biztosak voltak abban, hogy a Grurendkívül erős márka, ezért nem ragaszkodtak a kőbe vésett szabályokhoz.
Gru 2 minden bizonnyal eléri az egymilliárd dolláros összbevételt, ez pedig utat nyit a harmadik rész számára.
(Despicable Me 2 - már a hazai mozikban!)



Ryan Reynolds fél, hogy csak fiai lesznek

Nagy családot szeretne Ryan Reynolds, de fél attól, hogy csak fiai lesznek. "Három bátyám van, és jól emlékszem, hogy gyerekkoromban négyen akkora pusztítást végeztünk magunk körül, mint a világháború - mondja a színész. - Rettegek, hogy genetikai okok miatt csak fiaim lesznek, és megismétlődik, amit egyszer már átéltem: romok között telnek majd a napjaim."
Reynolds felesége, Blake Lively egyetért abban, hogy több gyerekük legyen, hiszen ötgyerekes családban nőtt fel, bár náluk jobban voltak a nemi arányok: két fiú és két lánytestvére van. Ő nem is aggódik a leendő gyerekei miatt, úgy gondolja, ráér majd akkor sopánkodni, ha tényleg rosszul sült el valami.
Ryan Reynolds legközelebb halott rendőrt alakít a R.I.P.D. - Szellemzsaruk című akcióvígjátékban. Egy vadnyugati seriff (Jeff Bridges) szellemével az oldalán felveszi a küzdelmet a túlvilági lényekkel, akik fel akarják borítani az élők és holtak közötti törékeny egyensúlyt.
(R.I.P.D. - hazai bemutató: 2013. július 18.)

 
Tart a srácoktól a Kick-Ass tinisztárja

Még csak 16 éves Chloe Grace Moretz, de felnőttként tárgyal a stúdiófőnökökkel, és keményen megvédi az érdekeit. Nem ilyen határozott azonban, ha a szív dolgairól van szó. Nehezen barátkozik a fiúkkal, mert attól tart, hogy kihasználják. "Folyton azt figyelem, nem akarnak-e átverni - mondja Chloe. - Lehet, hogy valaki csak azért közeledik hozzám, mert híres vagyok? Folyton ez jár a fejemben, mert rettegek attól, hogy kihasználnak."
A fiatal színésznőnek, aki Hit Girlt, a szuperhős-jelmezbe bújt igazságosztót alakítja a Kick-Ass 2-ben, nincs szerepálma, de arról határozott elképzelése van, kivel szeretne forgatni. "Muszáj lesz Ryan Goslinggal közös filmet készítenem, mert a barátaim borzasztóan örülnének neki" - tréfálkozik Chloe.
(Kick-Ass 2 - hazai bemutató: 2013. augusztus 22.)



Emma Watson sminkcuccokat spájzol

Ritkán sminkeli magát Emma Watson, viszont alig fér el otthon a rengeteg szépészeti terméktől, mert mániákusan vásárolja őket. "Ciki vagy sem, de több tonna sminkcuccom van otthon - ismeri be a színésznő. - Mindig is érdekelt a sminkelés, mert elképesztő módon meg tudja változtatni az emberek külsejét. Magamon azonban nem szoktam kísérletezni. Hétköznap szinte semmit nem használok, a rendezvényekre pedig úgyis a stylistom sminkel ki."
Emma tehát minimalista stílusban nyomul, ami a sminkelést illeti, de három szépészeti termék mindig van nála. "Angol vagyok, vagyis nagyon halvány a bőröm, ezért pirosítót mindig tartok magamnál. Hidratálókrém is kell, főleg utazáshoz, mert a repülőn nagyon száraz a levegő. És persze a kedvenc parfümöm is állandóan ott lapul a neszeszeremben."
Emma Watsont hamarosan a Noé című bibliai eposzban láthatjuk a címszereplőt alakítóRussell Crowe oldalán.
(Noah - hazai bemutató: 2014. március)

Népszerű bejegyzések