Filmes hírek


Jeff Bridges apja előtt tiszteleg legújabb filmjében.

Kétszáz éve halott vadnyugati seriffet alakít legújabb filmjében, a R.I.P.D. - Szellemzsarukban Jeff Bridges. A szerepet nem csak azért vállalta el, mert tetszett neki a gonosz kísértetekre vadászó elhunyt zsaruk koncepciója, hanem azért is, mert minden alkalmat megragad, hogy vadnyugati szerelésbe öltözhessen. (Legutóbb a Félszemű főszereplőjeként Oscarra is jelölték.) "A vadnyugat számomra nem csak azért mitikus, mert Amerika történelmének fontos része, hanem mert apámra is szívesen emlékezem westernhősként - meséli Bridges, akinek édesapja, Lloyd Bridges a régi Hollywood emblematikus alakja volt. - Apám több klasszikus westernben alakított kisebb-nagyobb szerepeket, az egyik legemlékezetesebb a Délidő. Forgatás után gyakran talpig jelmezben vágta be magát a kocsijába, és úgy jött haza. Emlékszem, ahogy cowboykalapban, westerncsizmában meg lovaglóruhában beállított, én meg, a kissrác, ilyenkor arra gondoltam, hogy hű, egyszer én is ilyen cuccot akarok hordani. Úgyhogy valahányszor megkínálnak egy vadnyugati szereppel, az emlékek hatására igent mondok. Meg persze azért is, mert nem győzök csodálkozni, hogy egy ilyen rövid történelmi periódus, mint a vadnyugat korszaka, hogy tudott ennyi meredek és sokszínű figurát produkálni."
(R.I.P.D. - hazai bemutató: most csütörtökön!) 


 
Keira Knightley képtárba jár divatötletekért

Nem lapozgat divatmagazinokat Keira Knightley, van neki ennél jobb inspirációs forrása. A londoni Nemzeti Képtárt látogatja kevés szabadidejében, ahol klasszikus hollywoodi stílusikonok portréi is ki vannak állítva. "Leginkább Audrey Hepburn és Greta Garbo ízlése áll hozzá a legközelebb, bármeddig el tudná nézegetni az ő életnagyságú portréikat - meséli a színésznő egyik barátja. - Minden részlet érdekli, a ruhák mellett a kiegészítőkre is nagy figyelmet fordít. Leginkább az öltözékekben rejlő drámaiság és fantázia ragadja meg, mert szerinte ez manapság fájdalmasan hiányzik a divatból."
A színésznőt hamarosan Chris Pine (Star Trek-sorozat) oldalán láthatjuk a Jack Ryan című thrillerben, amely Tom Clancy legendás kémregényének adaptációja - és remélhetőleg egy új széria kezdete.
(Jack Ryan - hazai bemutató: 2014. január)


Újabb kínai sztárral erősítenek a gigarobotok

Az egyik legnépszerűbb kínai színésznő, Bingbing Li után újabb hírességet igazolt le a Transformers 4 a hatalmas országból. Han Geng sokoldalú előadóművész: popsztárként indult, aztán tévés személyiségként és filmszínészként is százmilliós rajongótábort szerzett magának. A Transformers 4 producereit alighanem idei bombasikere, a So Young című film győzte meg, amelyben elsőéves egyetemistát alakít, aki a kampuszon megtapasztalja a gólyalét minden örömét és bánatát. Ugyancsak sokat nyomhatott a latban, hogy Han Geng az egyik legkedveltebb internetes sztár Kínában, sok millió követővel.
Korábban már kiszivárgott, hogy számos Kínában játszódó jelenet lesz a Transformers 4-ben, például az óriásrobotok lerombolják a legismertebb pekingi olimpiai létesítményeket. Az erőteljes kínai vonulat arra utal, hogy Hollywood immár hosszú távú stratégiai célnak tekinti az ázsiai ország meghódítását, mert elképesztő méretű új piacot jelent az amerikai produkciók számára.
(Trasformers 4 - hazai bemutató: 2014. június)


Megvannak A szürke ötven árnyalata főszereplői?

Hónapok óta folyik a találgatás, kik legyenek A szürke ötven árnyalata című bestseller adaptáció főszereplői. Miután számos hollywoodi húzónév fölmerült mind a férfi, mind női hős karakterével kapcsolatban, most Paul Walker került a célkeresztbe. A Halálos iramban-sorozat sztárja valóban alkalmasnak tűnik Christian Grey megformálására: veszedelmesen jóképű, tekintete perzsel, kisportolt, és megvan benne az a titokzatosság, ami megborzongatja a hölgyeket. Walker nem zárkózik el a feladat elől, de attól teszi függővé, igent mond-e, hogy ki játssza a hősnőt, Anastasia Steele-t. "Iszonyú erős kémiának kell működnie közöttünk, különben az egész semmit sem ér - magyarázza a színész. - Ezt nem lehet erőltetni, de még eljátszani sem: vagy ott van, vagy nincs."
Ha szerződtetik Walkert az álomszerepre, adja magát a lehetőség, hogy Jordana Brewster játssza Anastasiát. Az anyai ágon brazil származású színésznő alakítja Walker karakterének szerelmét és gyermekének anyját a Halálos iramban-sorozatban, s bár a színésznő jó tíz évvel idősebb a regénybeli hősnőnél, sokat nyom a latban, hogy már jó ideje megvan közöttük az a bizonyos kémia.
(Fifty Shades of Grey - amerikai bemutató: 2014. július

Népszerű bejegyzések