Filmes hírek

Íme a Nagyfiúk 2. végleges korhatáros előzetese.
Íme a Farkas legújabb szinkronos előzetese.
Percy Jackson: Szörnyek tengere szinkronos előzetes.
Tűzgyűrű kapcsán nézzétek meg a feliratos összeállítást, amelyben a Jäegerek irányításába nyerhetünk bepillantást.



A nagyfiúk buliznak (12)

Ha egy színész arról nyilatkozik, milyen kemény munka a filmezés, ne higgyünk neki. Salma Hayek lerántotta a leplet: szerinte, egy forgatás nem más, mint tartós bulizás. Legalább is Adam Sandler új vígjátéka, a Nagyfiúk 2. (12) (Grown Ups 2., hazai bemutató: július 18.) forgatása biztosan az volt.
– A film csúcspontja egy '80-as évek buli – mesélte a gyönyörű mexikói színésznő. – És mert sok szereplő, sok helyzet van benne, jó pár napig forgattuk. Olyan volt az egész, mintha egy házibuliba járnék dolgozni. Kipróbálhattam, sőt, ki kellett próbálnom mindent, amit a valóságban sosem csinálnék egy bulin. És még a tetejébe, gondolkodnom sem kellett rajtuk: Adam Sandler, Chris Rock meg Kevin James minden őrültséget kiagyalt helyettem is.
A bulis forgatás nemcsak a sztároknak jó: a helyszíni beszámolók szerint vagy egy órára leállt a forgatás, amikor az Alkonyat sztárja, Taylor Lautner megérkezett a felvételre: a statiszták egyszerűen képtelenek voltak elkezdeni a munkát, mind Lautner lakókocsija körül tülekedtek. 
IC Press


Farkas a legerősebb (16E)

A Farkas (16E) (The Wolverine, hazai bemutató: július 25.) egyértelműen bebizonyítja Hugh Jackman erejét. Ám az adamantium karmoknak nemcsak a japán mutánsok és jakuza tagok kénytelenek behódolni – Jackman az üzleti életben is különlegesség. A világhírű Forbes magazin a múlt héten tette közzé erőlistáját, és számos szempontot figyelembe vevő számításaik eredménye szerint Hugh Jackman a világ legerősebb, legnagyobb hatalmú színésze. Az eredmény részben a bevételeinek köszönhető: a Farkas producere és sztárja a vizsgált periódusban 55 millió dollárt keresett; de az Oscar-jelölés is komoly érv volt mellette. A színészlista második helyezettje a múlt év legjobban fizetett színésze, Robert Downey Jr. lett, a harmadik helyre Leonardo DiCaprio futott be; a színésznők listáján az első hely Angelina Jolie-é, utána Jennifer Lawrence és Jennifer Aniston következik. 
IC Press



Felkészült félistenek (12E)

Az első rész volt a felkészülés. Most jön a lényeg. A Percy Jackson – Szörnyek tengere (12E) (Percy Jackson: Sea of Monsters, hazai bemutató: augusztus 15.) nagyobb, látványosabb, izgalmasabb lesz, mint az első rész volt. A lényeg persze azonos marad: néhány kamasz ráébred, hogy félig görög istenektől származnak; vagyis rendkívüli képességek szunnyadnak bennük, de rendkívüli felelősséget is kell vállalniuk a világért.
A fiatal színészeket azonban nem viselte meg a forgatás, még akkor sem, ha kábeleken rángatták, tűzokádó szörnyépítmények közepébe rakták, és hetekig egy louisanai tavon csónakáztatták őket – utóbbi a filmben már a Bermuda háromszögnek fog látszani.
– A forgatás előtt nem volt hosszú felkészülésünk – nyilatkozta a főszerepet, Poszeidon fiát alakító Logan Lerman. – Az első rész kedvéért megtanultunk vívni, lovagolni, esni és zöld vászon előtt játszani: ez mind jól jött most. Tulajdonképpen, felkészülve érkeztünk. Újra ugyanazokat csináltuk, csak minden sokkal nagyobb volt, és több volt belőle.
– A srácok nagyon profik – ért egyet Alexandra Daddario, a filmbeli Percy társa, aki a forgatás kedvéért teljesen kiszőkült. – A szünetekben, a pihenőidőnkben úgyis sokat együtt voltunk, hát kipróbálgattuk a harc jelenetek koreográfiáját. És kész. Arra úgysem lehetett előre felkészülni, hogy kiderült: nagyon könnyen leszek tengeri beteg. A vizes jelenetek felvételét tulajdonképpen végigrókáztam. A filmben ebből csak annyi látszik majd, hogy elegánsan sápadt vagyok…
IC Press


Egy spanyol Izlandon (16E)

Baltasar Kormákur-nak nemcsak a neve a különleges: az élete igazán filmbe illő. Izland hű fia félig spanyol. 1990-től tíz éven át az Izlandi Nemzeti Színház legnépszerűbb színésze volt. Akkor megrendezte a 101 Reykjavik című filmet, és azóta szinte csak mozival foglalkozik: ír, rendez, játszik, díjakat vesz át. És nem csak a szülőhazájában. Legújabb munkája, a 2 kaliber (16E) (2 Guns, hazai bemutató: szeptember 12.) már igazi nagyágyúkkal készült: Denzel Washington és Mark Wahlberg játssza a főszerepet; vad humor és vad akció váltogatja egymást a ravasz történetben, melyben két beépített zsaru véletlenül egymást kezdi figyelni, hogy azután együtt raboljanak bankot – de olyanok pénzét viszik el, akiket jobb nem felbőszíteni.
A film Kormákur különös, sikerekkel teli életútjának eddig legizgalmasabb állomása: nemcsak azért, mert végre a legszélesebb nagyközönséget célozhatta be, és nagy költségvetéssel dolgozhatott, hanem azért is, mert régi hívei továbbra is kíváncsiak rá. A legfrissebb hírek szerint, a 2 kaliber lesz a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos nyitófilmje. A Cannes és Velence után legnevesebb európai filmfesztivál 8000 fős nézőterén, a Piazza Grandén a tervek szerint a sztárok jelenlétében kerül sor az európai premierre.
IC Press 

Népszerű bejegyzések