Gyerek Sziget: jótékonysági játékgyűjtés

Tízezrek vettek részt az ingyenes hétvégi programokon, s a jótékonysági játékgyűjtésnek köszönhetően azok a gyerekek is részesülnek az örömből, akiknek a helyszínen nem volt lehetőségük játszani.
Az első hétvégén tetőző árvíz okán átmeneti helyszínváltásra kényszerült Gyerek Sziget rendezvénye idén is hozta a megszokott színvonalat, ismét több tízezer gyerek, szülő, nagyszülő látogatott ki a programokra.
Rongyokból virág, pillepalackból ékszer, kőből lakásdísz: az egyéni és a közös alkotás lehetőségét egyaránt nyújtva a Magyar Telekom hello holnap! ligetében a környezettudatosság gondolatával „játszottak"a gyerekek,  -  egyebek mellett a kreatív újrahasznosításé volt a főszerep. Ismét helyet kapott a játék-újrahasznosítás is: már hagyománynak számít a jótékonysági játékgyűjtés azoknak a gyerekeknek az örömére, akiket kórházba kényszerít egy betegség vagy a távolság miatt nem jöhettek ki a Gyerek Szigetre.  A programra kilátogató gyerekek százai hozták el valaha kedvenc játékaikat, hogy a Telekommal együttműködő civil szervezeteken keresztül azok a nehéz körülmények között élő és beteg gyerekekhez juthassanak el.
A játékgyűjtéshez csatlakozott a Fenntartósági Média Klub néven ismert felelős újságírók közössége is, tagjai közül az Axel Springer, a Cemp csoport (Index,Blog.hu) és a Metropol saját munkatársai körében gyűjtötték négy héten keresztül a játékokat: több mint 3 köbméter plüssállat, kisjármű, mesekönyv és társasjáték landolt a szerkesztőségeknél kihelyezett gyűjtőládákban, melyet a Média Klub képviseletében Kerek Ildikó „adott a többihez".
Ezzel együtt a Gyerek Sziget végére összesen10 köbméter játék gyűlt össze, melyet vasárnap a Hajógyári szigeten vett át a Máltai Szeret Szolgálat képviseletében Romhányi Tamás, a Tölösi Péter Alapítvány képviseletében pedig Tölösi Péterné és Tölösi Krisztina a Telekomot képviselő Márton Csillától.
Az átadáson a rászoruló gyerekek képviseletében vett részt Barabás Éva, az S.O.S. Gyermekfalu Magyarország Alapítvány nagykövete is, aki a rászorulók szemszögéből fogalmazta meg gondolatait: „Jelentősége nem a játékmennyiségnek hanem annak van, hogy gondolunk másokra, egymásra, hiszen a segítséget, a gyerekeknek okozott örömöt nem lehet köbméterben mérni…"

Népszerű bejegyzések