Holnap észak-balatoni vasúti átjárókban tart ellenőrzést a MÁV és a rendőrség

A MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen ismét rendhagyó baleset-megelőzési kampánynapot tart a Balaton északi partján július 25-én, pénteken. A kampány szervezői továbbra is a gyalogosok, kerékpárosok figyelmét hívják fel a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira, a biztonságos közlekedés fontosságára. Az akcióval egy napon, a badacsonyi megállóban egy új rendőrségi szolgálati helyet is átad a nemzeti vasúttársaság.

A MÁV és a rendőrség minden évben nagy erőfeszítéseket tesz, hogy közös akciókkal felhívja a közúton közlekedők figyelmét: egy sérülés vagy haláleset is sok, hiszen odafigyeléssel minden baleset megelőzhető. Bár az útátjárókban történt személyi sérüléssel járó balesetek száma stagnál, június elejétől a közlekedésben résztvevő gépjárművek figyelmetlen vezetői 142 alkalommal okoztak különböző károkat a vasúti jelzőberendezésekben. Ugyancsak figyelmetlenségre vezethető vissza, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakoribb a mozgó vasúti szerelvényekből történő kiugrás is. Egy-egy ilyen felelőtlen döntés nemcsak az utas testi épségét veszélyezteti, fennakadást okoz a vasúti közlekedésben is; csak a nyár eleje óta 14 ilyen eset után 24 személyszállító vonat több mint ezer percet késett.   

Érj haza biztonságban! szlogennel a MÁV Vasútbiztonsági Roadshow-ja 2013-ban is turisztikailag frekventált térségekben szólítja meg a vasúti átjárókon áthaladókat és hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. A pénteki helyszín ezúttal Badacsony, ahol aznap a MÁV Zrt. a Tapolcai Rendőrkapitányság dolgozói számára új rendőrségi szolgálati helyet is átad.

A figyelemfelkeltő akción túl, a nemzeti vasúttársaság folyamatosan korszerű jelzőberendezések kiépítésével támogatja a biztonságos közlekedést a vasút-közút találkozásoknál. E törekvéseket segíti továbbá a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 2012 és 2015 között előirányzott beruházások megvalósítása is; közel 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre a személyi sérüléses balesetek számának csökkentése érdekében közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekre, valamint az átjárók biztonságosabbá tételére.

Népszerű bejegyzések