Indul: házigondozó és betegápoló képzés

Tudást és a munka világában hasznosítható tanúsítványt ad a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjának tanfolyama.

Egészségügyi képesítés szerezhető Hajdú-Bihar megyei VöröskeresztnélOktatási és Vizsgaközpontja házigondozó tanfolyamot indítAz első kurzusra augusztus 7-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.
résztvevők megtanulják elméletben és gyakorlatban, hogyan kell szakszerűen ápolni, gondozni az ágyhoz kötött, illetve az ellátásra szoruló embereket. Az alapfokú tudást hasznosíthatják a mindennapokban azok, akik beteg, idős rokonukat otthon gondozzák, de azok is, akik munkát szeretnének vállalni e területen. Ők a vöröskeresztes tanúsítvánnyal igazolhatják kompetenciájukat azoknál a családoknál, melyek beteg hozzátartozójuk mellé segítséget keresnek.

A jelentkezőket és az érdeklődőket a képzés és a vizsga helyszínén és elérhetőségein várják a szervezők: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezet – Oktatási és Vizsgaközpont (Debrecen, Hatvan u. 37., telefon: 52/ 316-679, 52/ 316-330).

Élhetőbb idős korért

A képzéssel a Vöröskereszt segíteni kíván azokon a családokon, amelyeknek beteg hozzátartozói állandó segítségre, gondozásra szorulnak, s az ápolás intézményekben nemoldható meg, vagy beteg ragaszkodik a megszokott környezetéhez.
Az induló tanfolyam másik célja, hogy minél teljesebb, tartalmasabb életet élhessenek beteg és idős embertársainkha szükséges, akkor az otthonukba érkező segítséggel.

Részletek:



-->

Népszerű bejegyzések