2013. augusztus 27.

A NAV az online pénztárgépre való átállást két fázisban ellenőrzi

Legkésőbb augusztus 31-ig minden érintett vállalkozásnak meg kell igényelnie az üzembe helyezési kódot
Szeptember elseje és 30-a között a NAV csak az üzembehelyezési kód meglétét vizsgálja. A kód megléte a pénztárgépcserére kötelezett adózó vásárlási szándékát fejezi ki, emellett azonban fontos, hogy az érintett a piacon a pénztárgépkínálat tekintetében folyamatosan tájékozódjon. Az átállás ellenőrzésének második fázisa  a pénztárgép megléte vagy annak hiányában a megrendelések igazolása.
Az adóhivatal egyfajta türelmi időt ad a zökkenőmentes átmenethez, és ennek megfelelően kezeli szeptember 30-ig a pénztárgépcserét. Tehát legkésőbb augusztus 31-ig minden érintett vállalkozásnak meg kell igényelnie az üzembehelyezési kódot, viszont a megrendeléseket csak szeptember 30-át követően vizsgálja a NAV. Szeptember áll rendelkezésre, hogy mindenki informálódjon és az igényeinek megfelelő pénztárgépet megtalálja és megrendelje.
Ha a pénztárgépcserével érintett vállalkozó ezen időszakot követően még mindig nem rendelkezik online adatkapcsolatra képes pénztárgéppel, és annak megrendelését sem tudja hitelt érdemlően igazolni, abban az esetben számíthat bírságra.

Megnyílt a Városmajori Szabadtéri Színpad 2018-as nyári programja!

Márciusban elérhetővé váltak a Budapesti Nyári Fesztivál másik fő helyszínének, a   Városmajori Szabadtéri Színpad gazdag   programkínálatán...