2013. augusztus 27.

A NAV az online pénztárgépre való átállást két fázisban ellenőrzi

Legkésőbb augusztus 31-ig minden érintett vállalkozásnak meg kell igényelnie az üzembe helyezési kódot
Szeptember elseje és 30-a között a NAV csak az üzembehelyezési kód meglétét vizsgálja. A kód megléte a pénztárgépcserére kötelezett adózó vásárlási szándékát fejezi ki, emellett azonban fontos, hogy az érintett a piacon a pénztárgépkínálat tekintetében folyamatosan tájékozódjon. Az átállás ellenőrzésének második fázisa  a pénztárgép megléte vagy annak hiányában a megrendelések igazolása.
Az adóhivatal egyfajta türelmi időt ad a zökkenőmentes átmenethez, és ennek megfelelően kezeli szeptember 30-ig a pénztárgépcserét. Tehát legkésőbb augusztus 31-ig minden érintett vállalkozásnak meg kell igényelnie az üzembehelyezési kódot, viszont a megrendeléseket csak szeptember 30-át követően vizsgálja a NAV. Szeptember áll rendelkezésre, hogy mindenki informálódjon és az igényeinek megfelelő pénztárgépet megtalálja és megrendelje.
Ha a pénztárgépcserével érintett vállalkozó ezen időszakot követően még mindig nem rendelkezik online adatkapcsolatra képes pénztárgéppel, és annak megrendelését sem tudja hitelt érdemlően igazolni, abban az esetben számíthat bírságra.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...