Aktív életmód kicsiknek és nagyoknak


A Turner Broadcasting System szeptemberben bemutatja a LazyTown vadonatúj évadát és Sportcsemegézz! című, egészséges életmódra ösztönző kampányát. 
A világ 172 országában 30 nyelven látható LazyTown, amely számos nemzetközi díjjal, többek között a rangos BAFTA-díjjal is büszkélkedhet, elsődleges célkitűzése a gyerekek egészséges, aktív életmódra ösztönzése. Az inspirálóan színes televíziós sorozatban, a LazyTownban, Sportakusz, a szuperhős immár közel tíz éve mozog, táncol, énekel és játszik együtt a gyerekekkel szerte a világon. A Boomerang csatornán szeptember 2-től hétköznaponként 08.20-kor, 12.45-kor és 18.05-kor látható harmadik évadban Sportakusz vadonatúj epizódokban tér vissza, hogy a gyerekeket egészséges és aktív életmódra ösztönözze. A tizenhárom, Magyarországon eddig még nem vetített, félórás epizódban a szuperhős Sportakusz, a rózsaszín hajú Stephanie, a lusta, bajkeverő Rosszvér Robi és a képzeletbeli városka, LazyTown bolondos lakóinak kalandjait követhetjük nyomon.
A világklasszis izlandi tornász, Magnus Scheving kb. 20 évvel ezelőtti ötletéből fejlődött ki az egyetlen olyan globális, szórakoztató műsor és termékcsoport, amely a gyerekek egészsége mellett kötelezte el magát. A márkához, a televíziós sorozaton túl élő előadások, dalok, játékok, rádiócsatorna, kiadványok, kereskedelmi termékek is tartoznak. A műsor, valamint emblematikus figurája, Sportakusz kezdeményezésére több országban, többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Mexikóban, Izlandon és Bulgáriában indultak közösségi mozgalmak, azaz sportversenyek, sportklubok vagy kormányzati intézményekkel közösen támogatott, az egészséges étkezést promotáló kampányok. A LazyTown főszerepét alakító, világszerte a kiegyensúlyozott életmódért szót emelő Sportakusz még a Fehér Házba is eljutott, amikor részt vett Michelle Obama first lady, az amerikai gyerekeket egészséges életmódra nevelő kampányában.
A sorozatban kulcsszerepet játszanak a Sportcsemegék (gyümölcsök és zöldségek), ezek jótékony hatásai; a LazyTown hazánkban szeptembertől Sportcsemegézz! néven indít kampányt az Európai Unió által támogatott, iskolagyümölcs-program szakmai hátterét biztosító FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi szervezettel, hogy együtt népszerűsítsék a zöldség-gyümölcsfogyasztást, és ez által egészségesebb étkezésre szoktassák a programban résztvevő általános iskolák alsó tagozatos tanulóit.
A játékra jelentkező osztályok szeptemberben LazyTown-os csomagolásban kapják meg heti gyümölcs-és zöldségadagjukat. A legtöbb zöldséget, gyümölcsöt fogyasztó osztályok értékes ajándékokat, osztálykirándulást nyerhetnek a 'Sportcsemegézz!' versenybe, illetve egy híres magyar sportoló tart nekik rendhagyó testnevelés órát. A játék részletei szeptembertől a www.boomerang-tv.hu/lazytown weboldalon olvashatók. A weboldalon, új évad indulása alkalmából számos új játék, interaktív gyakorlat és meglepetés is található.  

Népszerű bejegyzések