2013. augusztus 23.

Balesetmegelőzési kampány ma a Velencei-tónál

A MÁV Zrt. a rendőrséggel a Velencei-tónál ma, 2013. augusztus 23-án, pénteken közös akciónapot tart. Továbbra is a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét hívják fel a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira.
A KRESZ külön fejezetben tárgyalja a vasúti átjárón való áthaladás szabályait, melyeket egyes gépjárművezetők rendre megszegnek figyelmetlenségből, vagy a közlekedési morálra napjainkban jellemző agresszív magatartásuk miatt. Az sem rettent el a veszélyhelyzet megteremtésétől egyeseket, hogy a vasúti szerelvény tömege miatt nem tud olyan rövid fékúton megállni, mint a gépkocsi. Fontos tudatosítani, hogy a vasúti átjáróban történő baleseteket alapvetően a közúton közlekedők tudják megelőzni, ha fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítik meg az átjárót.
A MÁV és a Rendőrség a nyári turisztikai szezonban a Balatonnál és a Velencei-tónál szórólapokkal, munkatársaink személyes jelenlétével, közös ellenőrzéssel hívja fel a figyelmet a szabályszerű közlekedésre. Az „Érj haza biztonságban!" szlogennel a szervezők a Velencei-tó partján gárdonyi és agárdi vasúti átjárón áthaladók figyelmét hívják fel a biztonságos közlekedés fontosságára. (A nyári Vasútbiztonsági Roadshow utolsó állomása 2013. augusztus 30-án Siófok és Balatonlelle lesz.)
A MÁV Zrt. egyike a legbiztonságosabban működő vasúttársaságoknak Európában, és folyamatosan korszerű berendezések kiépítésével támogatja a biztonságos közlekedést a vasút-közút találkozásoknál. E törekvéseket segíti továbbá a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 2012 és 2015 között előirányzott beruházások megvalósítása is; közel 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre a személyi sérüléses balesetek számának csökkentése érdekében közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekre.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...