2013. augusztus 23.

Balesetmegelőzési kampány ma a Velencei-tónál

A MÁV Zrt. a rendőrséggel a Velencei-tónál ma, 2013. augusztus 23-án, pénteken közös akciónapot tart. Továbbra is a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét hívják fel a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira.
A KRESZ külön fejezetben tárgyalja a vasúti átjárón való áthaladás szabályait, melyeket egyes gépjárművezetők rendre megszegnek figyelmetlenségből, vagy a közlekedési morálra napjainkban jellemző agresszív magatartásuk miatt. Az sem rettent el a veszélyhelyzet megteremtésétől egyeseket, hogy a vasúti szerelvény tömege miatt nem tud olyan rövid fékúton megállni, mint a gépkocsi. Fontos tudatosítani, hogy a vasúti átjáróban történő baleseteket alapvetően a közúton közlekedők tudják megelőzni, ha fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítik meg az átjárót.
A MÁV és a Rendőrség a nyári turisztikai szezonban a Balatonnál és a Velencei-tónál szórólapokkal, munkatársaink személyes jelenlétével, közös ellenőrzéssel hívja fel a figyelmet a szabályszerű közlekedésre. Az „Érj haza biztonságban!" szlogennel a szervezők a Velencei-tó partján gárdonyi és agárdi vasúti átjárón áthaladók figyelmét hívják fel a biztonságos közlekedés fontosságára. (A nyári Vasútbiztonsági Roadshow utolsó állomása 2013. augusztus 30-án Siófok és Balatonlelle lesz.)
A MÁV Zrt. egyike a legbiztonságosabban működő vasúttársaságoknak Európában, és folyamatosan korszerű berendezések kiépítésével támogatja a biztonságos közlekedést a vasút-közút találkozásoknál. E törekvéseket segíti továbbá a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 2012 és 2015 között előirányzott beruházások megvalósítása is; közel 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre a személyi sérüléses balesetek számának csökkentése érdekében közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekre.

Bemutatkozik az intelligens babaőr

Mostantól egyszerűen nézheti és hallgathatja meg az élő videófolyamot az Arlo Baby kamera kétirányú kommunikációjával az Apple Home alkalma...