2013. augusztus 8.

Balesetmegelőzési kampány a Velencei-tónál A MÁV és a Rendőrség közös akciója

A MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen ismét vasúti útátjárós baleset-megelőzési akciónapot tart a Velencei-tónál augusztus 9-én, pénteken. Továbbra is a közlekedésben résztvevők figyelmét hívják fel a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira. Idén nyáron már 15 átjárós baleset történt, figyelmes közlekedéssel mindegyikük megelőzhető lett volna.
A KRESZ külön fejezetben foglalkozik a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaival, melyeket egyes gépjárművezetők rendre megszegnek figyelmetlenségből, vagy a közlekedési morálra napjainkban jellemző agresszív magatartással. Az sem rettenti el a veszélyhelyzet megteremtésétől egyeseket, hogy a vasúti szerelvény tömege miatt nem tud olyan rövid fékúton megállni, mint a gépkocsi. Éppen ezért fontos tudatosítani, hogy az útátjáróban történő baleseteket csak a közúton közlekedők tudják megelőzni, ha fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítik meg a vasúti átjárót.
A MÁV és a Rendőrség a nyári turisztikai szezonban a Balatonnál és a Velencei-tónál szórólapokkal, személyes jelenléttel, közös ellenőrzéssel hívja fel a figyelmet a szabályszerű közlekedésre.
A MÁV egyike a legbiztonságosabban működő vasúttársaságoknak Európában, és folyamatosan korszerű berendezések kiépítésével támogatja a biztonságos közlekedést a vasút-közút találkozásoknál. E törekvéseket segíti továbbá a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 2012 és 2015 között előirányzott beruházások megvalósítása is; közel 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekre,  a személyi sérüléses balesetek számának csökkentése érdekében.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...