"Bálul" üt ki a véradás avagy kacagj a Vámpírok éjszakáján


Véradásra szólítják a polgárokat Polgáron a … vámpírok: 2013. augusztusában is megrendezi a helyi Vöröskereszt a Vámpírok éjszakáját és bálját.

 Rengetegen 'drakuláltak' tavaly a Magyar Vöröskereszt Polgári Szervezetének a Vámpírok éjszakája című véradáshoz, melyhez gegekkel teli egésznapos programok társultak, olyan eredetiek, hogy még a legerősebb tréfamesterek is 'belevámpirultak'.  

Életmentő vámpírok

Az 'éjszaka vérszívó lényei' idén 2013. augusztus 10-én is telekürtölik reggel a várost, hogy 9 és 16.30 között minél több 18-65 éves polgári ember menjen el vért adni a Városgondnokságra (Fürdő u. 2.) – természetesen csak azokat kérik, akik megtehetik, és súlyuk több 50 kilógrammnál. A különös figurák hangsúlyozzák, hogy egyetlen véradással három ember életét mentheti meg a donor – s itt elgondolkozhatnak a halandók, hogy az egészségügyi ténybe nem csentek-e egy kis fenyegetésnek álcázott vámpírcsínyt a harapós informátorok. Ám abban biztos lehet mindenki, hogy a programok folytatódnak a Fürdőben egész nap és egész éjszaka. 'Emberi lényeknek' csak a strandjegyet kell megvenniük, kivéve a véradókat: ők ingyen mehetnek be a rendezvényre és az azzal egyidőben zajló 3. Sárkányhajó Fesztiválra. Ám érdemes előtte elfogyasztaniuk azt a rontás ellen védő boszorkánysütit, amit a véradás után kapnak.

Polgári karnevál

A 'beavatatlanokra' idén is könnyekkel teli kacagás vár, mert könnyen megeshet, hogy a vámpírokat jelmezbe öltözött lurkóknak, vidám felnőtteknek vagy vöröskeresztes önkénteseknek nézik. A véres koktélokat málnaszörpnek, a boszorkányos sütiket vicces kinézetű finomságoknak vélhetik. A vérivóverseny üdítőszürcsölő-játéknak tűnhet a szemükben, az esti kísértő Vámpírok bálját pedig vidám-groteszk jelmezversenynek hihetik. Végül, a legfélelmetesebb vámpírokról kiderülhet, hogy emberré válnak, ha lejönnek a színpadról, és kilépnek a Tisza Színjátszókör előadásából.  

A vámpírok szelídebb tagjai nagy vörös színű kereszttel megjelölt perselyeket hagynak hátra. Minden adományozó „véres-gyümölcsös" koktélt kap. 

Ez a nap tehát más, mint a többi; nyugodtan felkenhetik a vámpirosítót a város kicsinyei és nagyjai, mert este a Fürdőben megkezdődik a Vámpírok bálja.

***
'Drakula gróf és barátai az alábbi programokat ígérik e napra':

Reggel a 'vámpírgyerekek' lovaskocsival végigjárják a várost.
A Fürdőben: 
„Ha mersz, nyersz" – bátorságpróba kicsiknek és nagyoknak 
mentős bemutató
jelmezverseny (0-100 éves korig)
zenés-táncos vámpírelőadás a Tisza Színjátszókör előadásában
este Vámpírok bálja
Véradás 9.30 és 16.30 között a Városgondnokságon (Fürdő u. 2.)

-->

Népszerű bejegyzések