2013. augusztus 16.

EISA díj-Nikon D7100

Nikon D7100
A Nikon nagy presztízsértékű győzelmet aratott az idei EISA díjátadón, hiszen a DX-formátumú Nikon D7100 D-SLR fényképezőgépé lett a European Camera of the Year" (Az év európai fényképezőgépe) díj.

A bejelentést megelőzően ugyanez a fényképezőgép már elnyerte a TIPA (Technical Image Press Association) idei Best D-SLR Advanced" (Legjobb fejlett D-SLR fényképezőgép) díját is.

Marina Gurevich, a Nikon haladó D-SLR fényképezőgépeinek termékmenedzsere a következőket mondta: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a haladó szintű, DX-formátumú D7100 elnyerte az EISA igen fontos díját. A gép idén februárban mutatkozott be a piacon, és azóta kiváló kritikákat kapott, amit véleményünk szerint meggyőző felbontásának, profi szintű, 51 pontos automatikus élességállítási rendszerének és a tartós vázban megbúvó, nagy teljesítményű funkcióknak köszönhet."
Az EISA minden évben kiválasztja az audiovizuális eszközök különféle kategóriáinak legjobbjait az előző 12 hónap folyamán Európában piacra dobott termékek közül. Azokat a termékeket díjazza, amelyeket a lelkes és professzionális közönség leginkább értékel kiemelkedő minőségük és kreatív funkcióik miatt. A díjak odaítélését végző zsűriben több mint 50, Európa akár 20 országában kiadott, fotózással, videózással, audióval, házimozival, illetve mobil elektronikával foglalkozó élvonalbeli szaklap kap helyet.www.eisa.eu


European Camera of the Year 2013-2014: a Nikon D7100
Az EISA zsűrijének tagjai a következőket mondták: „A D7100 a Nikon DX-formátumú fényképezőgép-családjának jelenlegi csúcsmodellje, amely kiváló képminőséget és fejlett funkciókat kínál. A gép APS-C érzékelője optikai aluláteresztő szűrő nélkül készült, ami lehetővé teszi, hogy a 24,1 megapixeles felbontású képek a lehető legélesebbek legyenek. A gyors, 51 pontos AF-rendszer és a nagy sebességű sorozatfelvétel tökéletes akciófotók készítéséhez, a megbízható fénymérő rendszer pedig következetesen pontos expozíciót biztosít. A nagy fényerejű optikai kereső és az éles képet adó LCD-monitor a hagyományos betekintős, illetve az élő nézet típusú fényképezést egyaránt lehetővé teszi. A videofelvételeket készítők értékelni fogják a tiszta, tömörítetlen HDMI-kimenet opciót, amellyel a videók közvetlenül egy külső tárolóegységre rögzíthetők".


Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...