2013. augusztus 29.

Ekler kiállítás

Az év legfontosabb építészeti kiállítása nyílik Egerben


Építészeten innen és túl – Ekler Dezső házai címmel nagyszabású építészeti kiállítás nyílik 2013. szeptember 21-én az egri Kepes Intézetben. A neves építész eddigi életművét összegző tárlat egyik érdekessége, hogy nemcsak fotókon, tablókongrafikákon, maketteken keresztül mutatja be az alkotó félszáz kiemelkedő épületét, hanem látványos multimédiás eszközökkel is. Rendhagyó módon a kiállítás maga is egy megformált alkotás, olyan egyedi installációkkal,melyek révén a látogató élményszerűen ismerheti meg ezt a nemzetközi viszonylatban is jelentős építészetet.
tárlathoz számos kísérőrendezvény kapcsolódik (múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések), melyek közül kiemelkedik a Mai magyar borászatok című konferencia. A2013. szeptember 28-án tartott egész napos, nyilvános tanácskozáson nem csupán neves építészetkritikusok vesznek részt, de erre az alkalomra Egerbe várják a kortárs magyar építészet legjelentősebb alkotóit és több neves borászt is. A konferenciát borkóstolóval egybekötött zenés program zárjaSzintén nagy érdeklődés várható 2013. október 22-én, az Építészet és irodalomcímű irodalmi esten, amelyen – mások mellett – Nádas Péter és Térey János olvas fel műveiből.
A tárlat 2013. december 31-ig látogatható.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...