Elindult a MOL kőolajszállítása az Adriai-tengerről

Az első kőolajszállítmány szombaton érkezett meg a horvátországi Omisalj kikötőjébe, azt követően, hogy a MOL nemrégiben kőolaj-szállítási szerződést írt alá a JANAF-fal, a horvát kőolajvezeték üzemeltető társasággal.
A MOL és a JANAF 240,000 tonna kőolaj augusztus 1. és december 31. közötti szállításáról állapodott meg. A két társaság közti együttműködés nem új keletű, korábban is használták már ezt az útvonalat. Az új kőolaj-szállítási megállapodás keretében további szállítmányok várhatók. A kőolajat a JANAF rendszerén és az Adria vezetéken keresztül szállítják a Dunai Finomítóba.
Horváth Ferenc, a MOL-csoport Downstream ügyvezető igazgatója elmondta: "Ez az együttműködés jól illeszkedik a MOL-csoport downstream célkitűzéseihez, mivel hozzáférést biztosít a versenyképes árakat és termékeket biztosító mediterrán olajpiachoz. A szállítások újraindítása lehetőséget biztosít a MOL számára, hogy különféle kőolaj típusokat teszteljen és alkalmat termet arra is, hogy rugalmasabban kövesse a piaci változásokat."
DSc. Dragan Kovačević, a JANAF vezérigazgatója és az igazgatóságának elnöke, hozzátette: „A JANAF elégedett, hogy megújította üzleti együttműködését a MOL-lal. Az együttműködés erősítheti a JANAF pozícióját Európa energia térképén, és ösztönözheti új üzleti tevékenységeinket, mind a MOL-csoporttal, mind más üzleti partnerekkel. Az igazgatóság eddigi döntéseinek köszönhetően a JANAF üzleti működését a piaci elvárásokhoz és partnerei igényeihez igazító cégként pozícionálják. Ennek eredményeként a JANAF még jobb üzleti eredményt érhet el az elkövetkező időszakban, amely hozzájárulhat a gazdaság egészének fejlődéséhez."
Áldott Zoltán, az INA Igazgatóságának elnöke szerint: „A JANAF és az INA hosszú évek óta stratégiai partnerek, és ezért örülünk, hogy a MOL megerősíti kapcsolatait a JANAF-fal. Biztos vagyok benne, hogy a MOL megbízható partnerre támaszkodhat, és ez egy újabb lépés, amivel a horvát gazdaságot támogatja."

Népszerű bejegyzések