2013. augusztus 29.

Első alkalommal került átadásra a "Díj a sikeres vállalkozásokért"

A mai napon került sor a „Díj a sikeres vállalkozásokért" díjak ünnepélyes átadására a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Az elismeréseket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta át a Teva csoport, a ChocoMe Kft., illetve a Clariton Kft. képviselői részére.
A „Díj a sikeres vállalkozásokért" célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak hazánk versenyképességének fokozásához, és példáként szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához. Összhangban a Kormány gazdaságélénkítő és innovációt támogató célkitűzéseivel, a Díj keretében olyan vállalkozások és beruházások részesülnek elismerésben, amelyek jelentős mértékben elősegítik Magyarország gazdasági előrejutását, a magyar export növekedését, továbbá a foglalkoztatottak számának bővítésére törekednek, innovációs tevékenységet végeznek, kutatási eredményeket hasznosítanak és szigorú fizetési morállal bírnak.
A Díj Varga Mihály kezdeményezésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában, havonta kerül átadásra: „A hónap beruházója", „A hónap kis- és középvállalkozása", illetve „A hónap induló vállalkozása" címmel. Az augusztusi „A hónap beruházója" elismerést a Teva csoport képviseletében Dr. Szabó László vezérigazgató, „A hónap kis- és középvállalkozása" díjat a ChocoMe Kft. tulajdonosaként Mészáros Gábor, a Clariton Kft. által elnyert „A hónap induló vállalkozása" címet pedig Róna Péter ügyvezető vehette át.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...