Első alkalommal került átadásra a "Díj a sikeres vállalkozásokért"

A mai napon került sor a „Díj a sikeres vállalkozásokért" díjak ünnepélyes átadására a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Az elismeréseket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta át a Teva csoport, a ChocoMe Kft., illetve a Clariton Kft. képviselői részére.
A „Díj a sikeres vállalkozásokért" célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak hazánk versenyképességének fokozásához, és példáként szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához. Összhangban a Kormány gazdaságélénkítő és innovációt támogató célkitűzéseivel, a Díj keretében olyan vállalkozások és beruházások részesülnek elismerésben, amelyek jelentős mértékben elősegítik Magyarország gazdasági előrejutását, a magyar export növekedését, továbbá a foglalkoztatottak számának bővítésére törekednek, innovációs tevékenységet végeznek, kutatási eredményeket hasznosítanak és szigorú fizetési morállal bírnak.
A Díj Varga Mihály kezdeményezésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában, havonta kerül átadásra: „A hónap beruházója", „A hónap kis- és középvállalkozása", illetve „A hónap induló vállalkozása" címmel. Az augusztusi „A hónap beruházója" elismerést a Teva csoport képviseletében Dr. Szabó László vezérigazgató, „A hónap kis- és középvállalkozása" díjat a ChocoMe Kft. tulajdonosaként Mészáros Gábor, a Clariton Kft. által elnyert „A hónap induló vállalkozása" címet pedig Róna Péter ügyvezető vehette át.