2013. augusztus 14.

Esik az online adatkapcsolatra képes pénztárgépek ára

Beigazolódtak a tárca árverseny élesedésével kapcsolatos reményei, az engedélyezett pénztárgépek megszaporodásának hatása már most látszik a forgalmazók árképzésében.
Múlt héten újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már négy engedélyezett típus közül válogathatnak. Jelenleg az Alt Cash Kft. engedélyezett pénztárgépét nettó 138 ezer forintért kínálja a piacon, aminek köszönhetően a lengyel Novitus gyártó is engedett az átadási árból, így a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. által forgalmazott pénztárgépek ára ugyancsak nettó 140 ezer forint körül alakul.
A minisztérium további árcsökkenéssel számol. Várható, hogy a közeljövőben 100-120 ezer forint körüli áron is megjelennek majd pénztárgépek a piacon.
A vállalkozók terheinek csökkentésére az állam is figyelemmel van, a kormány a „kisboltosok" átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja. Az értékesítési árat tehát tovább csökkenti, hogy az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások esetében, 5 pénztárgép cseréje azonnali támogatásban részesül.
A Nemzetgazdasági Minisztérium továbbá felhívja a pénztárgépcserére kötelezettek figyelmét arra, hogy online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyezett. Jelenleg a fentiekben felsorolt négy forgalmazó termékei közül lehet válogatni, azonban az engedélyezett típusokat az MKEH a honlapján (mkeh.gov.hu) folyamatosan közzéteszi.
Tekintettel a számos visszaélési esetre, a tárca kéri a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat - legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató-, hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően, saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte!

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...