2013. augusztus 27.

Félmeztelenül a Műcsarnokban2013. augusztus 29., csütörtök 18 óra
Eli Cortiñas: Félmeztelenül / Partial Nudity
KIállításmegnyitó
Mélycsarnok
 
Kurátor: Rózsás Lívia
Megnyitja: Zalán Tibor író
Ismert képsorok vallomássá meztelenednek, nyugtalanító telefoncsörgések közepette bontakozik ki egy lány és az anyja viszonya – Eli Cortiñasvideómunkáinak szereplői magassarkúban gyalogolnak a végtelenbe vagy lassan, kézen fogva tűnnek el a téli horizonton, most a Mélycsarnokban. A spanyol származású, jelenleg Berlinben élő képzőművész első budapesti kiállításán olyan mozgóképből építkező műveket mutat be, amelyek tulajdonképpen idézetek, hiszen kizárólag talált felvételek kisajátításán és újrafelhasználásán alapulnak.
A talált film (found footage) fogalma, ahogy a kisajátítás művészete (appropriation art) is, önálló irányzattá vált az utóbbi évtizedek film- és képzőművészetében. Eli Cortiñas ikonikus rendezők (mint François Truffaut, Luis Buñuel vagy John Cassavetes) filmjeiből származó képsorai, az 1960-as és '70-es évek játékfilmjei ennek szellemében új értelmet nyernek a boncolási folyamat, majd az ezt követő kompozícióépítés és kontextusváltás révén.
A kiállítás november 17-ig látható.Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...