Hátránnyal startoló gyermekekért - tanszergyűjtés


Ezen a héten még tart a Magyar Vöröskereszt „Sok kicsi nagyra megy" című tanszergyűjtési akciója – a Hajdú-Bihar Megyei Szervezet is várja a segíteni vágyók adományait irodáiban.

Bármilyen aprónak látszó taneszköz, toll, radír, táska, füzet nagy segítség iskolakezdéskor azoknak a Hajdú-Bihar megyei gyermekeknek, akik elszegényedett nagycsaládokban, nem egyszer mélyszegénységben élnek. Hogy csökkenjen e gyermekek hátránya az iskolakezdésben, tanszeradományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Debrecenben, Simonffy utca 44. szám alatti irodájában, és a megyében működő területi szervezetei irodáiban. Munkatársai az adományokat nyitva tartási időben (hétfőtől péntekig 7.30 és 16.00 óra, pénteken 7.30 és 13.30 között) tudják átvenni.
A gyűjtés augusztus 31-ig tart, de a később beérkező felajánlásokat is eljuttatja a rászoruló családoknak a humanitárius szervezet.

Pénzzel és sms-sel is segíthet

Aki pénzadománnyal kívánja segíteni a Hajdú-Bihar megyei gyermekek iskolakezdését, az a 10400339-00026562-00000009 bankszámlaszámra folyósíthatja a felajánlott összeget.

Ezen a héten még tart a Magyar Vöröskereszt országos szintű „Sok kicsi nagyra megy" elnevezésű gyűjtése. Aki augusztus 31-ig elküldi az 1359-es telefonszámra sms-ben az 'ADOMÁNY' szót, 250 forinttal támogatja az akciót, mely a magyarországi hátrányos helyzetű gyermekek tanévkezdését segíti. 


Népszerű bejegyzések