2013. augusztus 21.

Hivatalos megkeresés a Dunaferr tulajdonosaihoz

Tárgyalásokat kezdeményezett a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Dunaferr Zrt. megvásárlásával kapcsolatban.
A nemzetgazdasági tárca vezetője Evgeny Tankhilevich vezérigazgató részére a mai napon küldött levelében így fogalmazott: „Magyarország Kormánya felhatalmazott arra, hogy a kormány részéről az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. megvásárlására irányuló tárgyalásokat a cég vezetésével haladéktalanul megkezdjem."
A kormány hétfői döntése értelmében a nemzetgazdasági miniszter olyan megbeszéléseket kezdeményezhet, amelyek – vételi ajánlaton keresztül ­– az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. állami tulajdonba kerüléséhez vezethetnek. Ehhez a Dunaferr tulajdonosainak döntése után az előkészítő tárgyalások megindítására van szükség.
A Dunai Vasműt a magyar állam az akkori kormány döntése alapján 2004-ben privatizálta. A 444 millió forintos vételár mellett a vevők jelentős feltőkésítésre és beruházásra tettek ígéretet. A Dunaferr-nél ezt követően 2007-ben és 2010-ben is tulajdonosváltásra került sor.
A levélben a nemzetgazdasági miniszter arra kéri a vállalat vezetőjét, hogy a tulajdonosokat tájékoztassa a magyar kormány vásárlási szándékáról.
Az NGM bízik a tárgyalások mielőbbi megkezdésében.

Sztároknak tartott edzést a kick-boxos békenagykövet Mórádi Zsolt

Albert herceggel beszélgetett, Nobel-békedíjas közgazdásszal vacsorázott és sztársportolóknak tartott edzést Monte-Carlóban a kick-boxos M...