2013. augusztus 16.

Hogyan védjük meg munkahelyi hálózatokhoz csatlakozó mobileszközeinket?

Három egyszerű lépés mobileszközeink biztonságának növelésére

A CTIA szövetség előrejelzése szerint 2015-ben az Egyesült Államokban már többen fognak mobileszközökről internetezni, mint számítógépekről. A nyári időszakban, amikor a legtöbben csatlakoznak mobileszközökön keresztül munkahelyi hálózataikhoz, az egyik legfontosabb kérdés a biztonság. Joseph Bradley, a Cisco IBSG (Internet Business Solutions Group) munkatársa blogbejegyzésében három olyan egyszerű óvintézkedést vázol fel, amelyek segítségével hatékonyan növelhetjük a mobileszközök és a vállalati hálózatok biztonságát.

 

Írjuk elő a jelszavak megfelelő használatát. A legfontosabb, hogy használjunk jelszót mobileszközeinken. Még egy egyszerű jelszó is nagy előrelépést jelenthet a teljesen védtelen készülékekhez képest. Lényeges, hogy a jelszavakkal kapcsolatos információkat ne magán a készüléken tároljuk, illetve ne osszuk meg másokkal.

Készüljünk fel a BYOD (Bring Your Own Device) korszakra. Nem is olyan régen, az informatikai döntéshozók még tartottak a BYOD jelenségtől, és korlátozni próbálták elterjedését. Ez mára már megváltozott, mert a vállalatok is felismerték az új trend számos előnyét. Ma már valamilyen formában számos cég lehetővé teszi a munkavállalóknak saját eszközeik használatát. A vállalatok által alkalmazott BYOD stratégiában fontos szerepet kell kapnia a megfelelő szabályozásnak, amely tartalmazza a kötelező jelszavas védelmet és az üzleti adatok távoli törlésének lehetőségét is, amennyiben az eszköz illetéktelen kezekbe kerülne.

Építsünk biztonságos hálózati struktúrát. A vállalatok a vezeték nélküli, a hagyományos vezetékes és a VPN hálózatok egyesítésével jelentősen növelhetik biztonságukat. Az ilyen egyesített hálózatok teljes rendszerátláthatóságot biztosítanak, vagyis egyszerűen követhető, hogy ki és hogyan használja a vállalati hálózatot, monitorozható a bizalmas információk kezelése, illetve valós időben értékelhetőek a biztonsági kockázatok.

 

A bővebb információkat tartalmazó blogbejegyzés az alábbi linken érhető el:

 

http://blogs.cisco.com/wireless/three-simple-ways-to-boost-mobile-device-security/
-->

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...