2013. augusztus 16.

Mentesítő járatok a tűzijáték után

Az augusztus 20-ai ünnephez igazodva – a várhatóan megnövekvő utasforgalom zavartalan kiszolgálásának érdekében – módosított közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok, így
augusztus 18-án, és 19-én              ünnepnapi,
augusztus 20-án, kedden               vasárnapi menetrend lesz érvényben.
Augusztus 21-én, szerdán, 22-én, csütörtökön és 23-án, pénteken munkanapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A munkanap-áthelyezés miatt augusztus 24-én, szombaton pénteki menetrend lesz érvényben.
A kényelmesebb utazás érdekében a vasúttársaság mentesítő és éjszakai járatokat indít, valamint az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedteti a szerelvényekben, továbbá ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve közlekednek.
A tűzijáték után – a várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálásának érdekében – Budapest-Nyugati pályaudvarról mentesítő vonat indul 23:00-kor Szegedre.
Az ünnepségről hazautazókat segítve, a menetrendben feltüntetett útvonalak meghosszabbításával közlekednek a vonatok
Kőbánya-Kispestről 23:32 perckor, Kunszentmiklós-Tass helyett Kiskunhalasig,
a Budapest-Déli pályaudvarról 23:00 perckor Pusztaszabolcs helyett Dunaújvárosig,
a Budapest-Déli pályaudvarról 23:20 perckor Komárom helyett Győrig,valamint
a Budapest-Déli pályaudvarról 22:40 perckor Székesfehérvár helyett Fonyódig.
Az oroszlányi utasok éjszakai hazajutásának érdekében a Déli pályaudvarról 23:20 perckor Győrbe induló vonatról átszállási lehetőséget ad egy mentesítő vonat Tatabányáról Oroszlányba augusztus 21-én, 0:20 perckor.
Rendkívüli éjszakai járat indul Fonyódról augusztus 21-én 2:07 perckor Székesfehérváron át a Budapest-Déli pályaudvarra.
Az állami ünnep ideje alatt utazni szándékozóknak javasolja a vasúttársaság – a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében – az internetes jegyvásárlási lehetőséget a www.mav-start.hu oldalon keresztül, illetve amenetjegyek elővételi megváltását.
A módosított közlekedési rendről a www.mav-start.hu honlapon található menetrendi keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is lehet tájékozódni.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...