Mozis megjelenések - előzetesek

Szeptember 5-én érkezik Riddick (16E), a veszélyes antihős, az utolsó fúriai, aki immár 3. alkalommal áll bosszút. A legújabb részben Riddicknek egy kietlennek hitt bolygón kell szembe néznie a vérszomjas ragadozókkal, és a rá vadászó zsoldosokkal. Vin Diesel újra összeállt David Twohy író-rendezővel, hogy elkészítsék a nagy sikerű sorozat következő fejezetét.
A Riddick (16E) előzetese: http://www.youtube.com/watch?v=V8k5gbF6quQ
Szeptember 12-én jön James Hunt, a vagány Forma 1-es pilóta, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni izgalmas párharcát bemutató film, a Hajsza a győzelemért (16E). Az Oscar-díjas rendező Ron Howard legújabb alkotásában a Forma 1 aranykorát, egy hihetetlenül izgalmas szezont tár fel minden film-, és sportrajongó előtt.  AChris Hemsworth, Daniel Brühl, és Olivia Wilde főszereplésével készült filmet a Német Nagydíj előtt nagy sikerrel vetítették le több versenyző (Hamilton, Rosberg, Massa), csapatvezető előtt, amiről Bernie Ecclestone is elismerően nyilatkozott.
A Hajsza a győzelemért (16E) előzetese: http://www.youtube.com/watch?v=ZA937U4cuDA&feature=youtu.be
A szeptember 19-én mozikba kerülő Diana (12E) című film, Lady Diana életének utolsó két évét öleli fel az Oscar-jelölt Naomi Watts főszereplésével. Az alkotás a magánembert mutatja be, valamint Diana hercegné állandó küzdelmét az életét megkeserítő sajtó érdeklődésével, és titkos kapcsolatát a pakisztáni szívsebésszel, Dr Khannal, aki mellett Diana magára talált. Dr Khant a Lost sorozatból jól ismert Naaven Andrews kelti életre.
Diana mindenki emlékezetében él, a szívek hercegnője, az ikon, akit mindenki szeretett és tisztelt. Maga volt az elegancia, a kedvesség, aki rengeteg jótékonysági szervezetben tevékenykedett, és nagyon sokat tett világszerte a hátrányos helyzetű emberekért, gyerekekért. Naomi Watts egy interjújában elmondta, hogy hatalmas kihívás, és megtiszteltetés volt számára a szerep,  de ugyanakkor borzasztóan félt is Diana bőrébe bújni.
A Diana (12E) előzetese: http://www.youtube.com/watch?v=6PxrQOwxOzQ
Luc Besson rendezésében, és Martin Scorsese producersége alatt készült igazi fekete komédiát láthatnak a filmrajongók szeptember végétől a mozikban. A Vérmesék-ben (16E) Robert De Niro egy nagymenő maffiózó szerepben tér vissza a mozivászonra, partnere Michelle Pfeiffer, és Tommy Lee Jones. A történet szerint a francia kisvárosi száműzetésbe kényszerült gengsztercsalád mindent megtesz azért, hogy beolvadjon a hétköznapi életbe, de valahogy nem tudnak kibújni a bőrükből, amit a helyi iskola, és a környék kisboltja is hamar megtapasztal. Poénos dialógusok, abszurd szituációk, véres maffiózók, egy nem hétköznapi család storyjában.  
A Vérmesék (16E) eredeti, angol nyelű előzetese: http://www.youtube.com/watch?v=EWzXiYNcD44

A hónap végén egy nagyon kedves családi animációs film kerül a hazai mozikba, amiben megismerhetjük Hópihét, a szeretnivaló fehér gorillát, a barcelonai állatkert sztárját, aki izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keveredik barátaival. Azért indul neki a veszélyekkel teli útnak, hogy olyan lehessen, mint a többi gorilla, és többé ne tűnjön ki a tömegből. A szívhez szóló, kalandokkal, izgalmakkal teli animációs film alkotóit is megfogta Hópihe varázsa, különlegessége. Hópihe (a sajtóban többször Hópehelyként emlegetett gorilla) a világ legtöbbet fényképezett állataként számos újság címlapján szerepelt, a sajtó is egyből szívébe zárta a különleges külsővel megáldott, szeretni való állatot. Az Egyenlítői Guinea területéről szállították pár évesen Barcelonába, későbbi állandó lakhelyére.