SUSE Studio 1.3: felhőszolgáltatások egyszerűen és gyorsan

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet  bejelentette, hogy SUSE termékportfóliójában elérhetővé vált a SUSE Studio 1.3. A rendszerképkészítő alkalmazás legújabb frissítése olyan új szolgáltatásokat kínál, amelyek segítségével az ügyfelek könnyebben telepíthetnek és kezelhetnek teljes értékű informatikai szolgáltatásokat olyan virtuális és felhőalapú környezetekben, mint az OpenStack, az Amazon EC2 és a SUSE Cloud. Az alkalmazások telepítési és életciklus-kezelési idejének csökkenésével az informatikai szervezetek, a szoftverfejlesztők és a számítógépgyártók gyorsabban vezethetik be az új technológiákat és szolgáltatásokat, hogy megőrizzék versenyképességüket.

A SUSE Studio segítségével az ügyfelek többféle formátumban is összeállíthatják a szoftveralkalmazás-képeket, majd telepíthetik azokat a fizikai hardvereken virtualizált vagy felhőalapú környezetekben. A SUSE Studio minden, az összeállítással kapcsolatos adatot tárol, így az ügyfelek a webböngészőből egyszerűen elérhető felhasználói felületen keresztül gyorsan másolhatják, módosíthatják, tesztelhetik vagy frissíthetik azokat.
A SUSE Studio 1.3 felhőalapú és virtuális telepítéseket támogató új szolgáltatásokat tartalmaz, illetve az alkalmazások kezelését is hatékonyabbá teszi.

A felhőt érintő fejlesztések
A SUSE Studio 1.3 szorosan együttműködik a SUSE OpenStack rendszerére épülő, felhőalapú SUSE Cloud számítástechnikai platformmal, az ügyfelek így például beállíthatják a SUSE Cloudot az alkalmazáskép előre meghatározott formátumának. A SUSE Studio „webhooks" funkciója továbbá lehetővé teszi, hogy a felhasználók minden, a SUSE Studio alatt összeállított SUSE Cloud-rendszerképet azonnal, automatikusan importáljanak a SUSE Cloud platformba.

A virtualizációt érintő fejlesztések
A SUSE Studio 1.3 már tartalmazza a Hyper-V használatához szükséges összes illesztőprogramot, így az informatikai szervezetek könnyebben alkalmazhatnak több hypervizorból álló virtualizációs stratégiát. A SUSE Studio alatt összeállított virtuális alkalmazások ezentúl problémamentesen futtathatók Windows Server-környezetekben is.

A termék továbbá támogat minden stratégiai fontosságú virtualizációs és felhőplatformot, beleértve a VMware, a VirtualBox, a Xen, a KVM, a Hyper-V, a SUSE Cloud, az OpenStack és az Amazon EC2 technológiákat, valamint az OVF virtuális gépeket. A SUSE Studio 1.3 ráadásul olyan optimalizált alkalmazásképekkel csökkenti a fejlesztési költségeket, amelyek azonnal futtathatók számos felhőalapú és virtualizációs platformon.

Életciklus-kezelés
A SUSE Studio 1.3 használatával összeállított rendszerképek karbantartása és frissítése egyszerűen elvégezhető. A megoldás részét képező SUSE Lifecycle Management Server olyan platformot biztosít az ügyfeleknek, amelyen egyszerűen kezelhetik a jogosultságokat, és egységes frissítésekkel láthatják el a SUSE Studio segítségével telepített rendszerképeket.

A SUSE Studio 1.3 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/susestudio/features/whats-new.html.

Népszerű bejegyzések