Testre szabott SUSE Linux Enterprise Server támogatás a Windows Azure platformon

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy általánosan elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Server mellé nyújtott alapszintű, illetve kiemelt támogatás a Windows Azure platformon. Emellett mostantól az openSUSE 12.3 is futtatható a Microsoft platformján. Az újdonságoknak köszönhetően a vállalatok és a fejlesztők gyorsan, könnyedén, időt és pénzt megtakarítva telepíthetnek igény szerinti Linux szolgáltatásokat a Windows Azure rendszeren.

A Microsoft és a SUSE több éve dolgozik azon, hogy egymással hatékonyan együttműködő megoldásokat fejlesszenek ki a vegyes Windows és Linux informatikai környezeteket alkalmazó vállalatok részére. A közös munka hat évvel ezelőtt kezdődött a Linux Integration Components összetevők kifejlesztésével, amelyek lehetővé tették, hogy a Linux problémamentesen fusson a Windows Server Hyper-V hypervizoron.

A stratégiai partnerség legújabb eredményeinek köszönhetően a fejlesztők és a szervezetek kihasználhatják a Windows Azure platformon egyedüliként elérhető, stabil és megbízható nagyvállalati Linux-disztribúció, a SUSE, valamint az ingyenesen elérhető openSUSE előnyeit, és az igényeiknek megfelelően választhatnak a két rendszer közül. Mivel a két megoldás működése és kezelése hasonló, nincs szükség új ismeretek elsajátítására, ha a vállalatnak az egyikről a másikra kell váltania a későbbiekben.

A Windows Azure segítségével a felhasználók egyszerűen felügyelhetik és kezelhetik az erőforrásokat, amelyek a számítási kapacitások konfigurálásához és méretezéséhez szükségesek a magas rendelkezésre állású, igény szerint alakítható, felhőalapú környezetben. A SUSE Linux Enterprise Server révén a Microsoft ügyfelei tanúsított alkalmazások széles köréből válogathatnak, miközben a Microsoft és a SUSE támogatásában egyaránt részesülnek. A SUSE Linux Enterprise Server rendelkezik a legszélesebb körű iparági támogatással a Linux operációs rendszerek között: összesen mintegy 1800 szoftverszállító tízezernél is több tanúsított alkalmazást kínál a felhőalapú környezetekben.

A SUSE Linux Enterprise Server on Windows Azure rendszert futtató Microsoft-ügyfeleknek lehetőségük van az igényeiknek leginkább megfelelő támogatási szint kiválasztására. Azok az ügyfelek, akik csupán naprakészen szeretnék tartani a SUSE Linux Enterprise Server rendszerüket, dönthetnek az alapszintű támogatás (Basic Support) mellett, amely automatikus karbantartást biztosít a legfrissebb biztonsági javításokkal, hibajavításokkal és új szolgáltatásokkal. A 24 órás telefonos támogatást is biztosító kiemelt támogatás (Priority Support) ezzel szemben azoknak lehet ideális, akik magasabb szintű biztosítékra vágynak.
A SUSE Studio Online szolgáltatással a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futtatható alkalmazások egyszerűen kiterjeszthetők a Windows Azure platformra. A legújabb SUSE Studio 1.3 már magában foglalja a Hyper-V Manager-integrációhoz szükséges összes illesztőprogramot. Az eszköz segítségével összeállított virtuális alkalmazások problémamentesen futtathatók Windows Server-környezetekben, többek között a Windows Azure platformon is. Az ügyfelek továbbá egyetlen kattintással, közvetlenül a SUSE Studio használatával közzétehetnek Linux-lemezképeket Azure-fiókjukban.
A SUSE Linux Enterprise Server on Windows Azure alapszintű és kiemelt támogatásának további részleteiért látogasson el a www.suse.com/suse-linux-enterprise-server-on-azure.html weboldalra! Az openSUSE 12.3-megoldásokról további információt a www.opensuse.org weboldalon talál.

Népszerű bejegyzések