Turisztikai közlemények



Sikeres magyar részvétel a horvátországi ŠPANCIRFEST-en
A horvátországi Varasd (Varaždin) Turisztikai Szövetsége minden év augusztusában megrendezi a koncertekkel, kulturális programokkal, kézműves vásárral színesített Špancirfest fesztivált. A tíznapos rendezvény nemcsak Horvátországból, hanem a környező országokból is vonzza az érdeklődőket. Bár a programok többsége ingyenesen látogatható, becslések szerint évente 150-200 ezer ember fordul meg itt.
Az augusztus 23-31. között zajló eseményen idén a Magyar Turizmus Zrt. is részt vesz: a magyarországi gyógyvizekről szóló kiadványokat az első napokban elkapkodták, de a budapesti programok iránt is nagy érdeklődés mutatkozott.
A magyar szolgáltatók standjait Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is felkereste zágrábi hivatalos útjáról visszatérőben, augusztus 27-én. A rövid, de hasznos látogatást igen élénk sajtóérdeklődés kísérte, melynek köszönhetően Magyarország mint úti cél ismét a figyelem középpontjába kerülhetett.

Belföldi utazásra invitálják a látogatókat a szeptemberi fesztiválokon
Akadálymentes erdőjárás Lillafüreden
A beköszöntő ősz számos izgalmas fesztivált kínál: a kalandvágyó látogató országszerte bor és gasztrofesztiválok tömegével, számos izgalmas programmal találkozhat. Ezt hangsúlyozandó a Magyar Turizmus Zrt. – a borra és a gasztronómiára fókuszáló őszi kampányával is összhangban – több rendezvényen jelen lesz szeptember első hetében. Mint azt a társaság már korábban hírül adta, 2013. szeptember 7-én a Magyar Turizmus Zrt. és az ÉSZAKERDŐ Zrt. együtt szervezi meg a Kisvasutak Napját a Lillafüredi Állami Erdei Vasút állomásain. Ezen a hétvégén zajlik az Etyeki Piknik soron következő rendezvénye, valamint a fővárosban a Libamájfesztivál is az Erzsébet téren. Az MT Zrt. kitelepülő munkatársai mindhárom helyszínen naprakész információval szolgálnak hazánk turisztikai kínálatáról, emellett a Magyarországot, illetve a hazai régiókat részletesebben bemutató kiadványokból lehet majd válogatni.
Hasznos tudni, hogy a Kisvasutak Napján a szervezők munkába állítják a 32-es pályaszámú vasúti kocsit is, amely 4 kerekes székes utas szállítására alkalmas, belsejében lehajtható ülések és elektro-hidraulikus emelőberendezés szolgálják a kényelmet.
Információ a rendezvényekről: