2013. augusztus 24.

Újabb két pénztárgép a piacon

A pénztárgépcserére kötelezettek már hat engedélyezett gép közül válogathatnak
Két újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már hat engedélyezett gép közül válogathatnak. Tegnap a LA Pénztárgép kft. egy Sento típusú gépre, míg a Micra- Metripond kft. egy új MINI típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban. A tárca reményei szerint az újabb szereplők megjelenésével tovább élesedhet az árverseny, azaz a minisztérium további árcsökkenéssel számol.
A vállalkozók terheinek csökkentésére figyelemmel az állam, a kormány a „kisboltosok" átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja. Az értékesítési árat tehát tovább csökkenti, hogy az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások esetében, 5 pénztárgép cseréje azonnali támogatásban részesül.
Az elkövetkezendő időszakban 200 ezer pénztárgép cseréje érdekében kell intézkedni. Ahhoz, hogy az átállás zökkenőmentesen menjen végbe jelenleg öt forgalmazó, a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket.
A pénztárgép rendelések leadása kapcsán a minisztérium felhívja a pénztárgépcserére kötelezettek figyelmét arra, hogy online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyezett. Jelenleg a fentiekben felsorolt öt forgalmazó termékei közül lehet válogatni, azonban az engedélyezett típusokat az MKEH a honlapján (mkeh.gov.hu) folyamatosan közzéteszi.
Tekintettel a számos visszaélési esetre, a tárca kéri a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat - legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató-, hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően, saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte!

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...