2013. augusztus 24.

Újabb két pénztárgép a piacon

A pénztárgépcserére kötelezettek már hat engedélyezett gép közül válogathatnak
Két újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már hat engedélyezett gép közül válogathatnak. Tegnap a LA Pénztárgép kft. egy Sento típusú gépre, míg a Micra- Metripond kft. egy új MINI típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban. A tárca reményei szerint az újabb szereplők megjelenésével tovább élesedhet az árverseny, azaz a minisztérium további árcsökkenéssel számol.
A vállalkozók terheinek csökkentésére figyelemmel az állam, a kormány a „kisboltosok" átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja. Az értékesítési árat tehát tovább csökkenti, hogy az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások esetében, 5 pénztárgép cseréje azonnali támogatásban részesül.
Az elkövetkezendő időszakban 200 ezer pénztárgép cseréje érdekében kell intézkedni. Ahhoz, hogy az átállás zökkenőmentesen menjen végbe jelenleg öt forgalmazó, a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket.
A pénztárgép rendelések leadása kapcsán a minisztérium felhívja a pénztárgépcserére kötelezettek figyelmét arra, hogy online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyezett. Jelenleg a fentiekben felsorolt öt forgalmazó termékei közül lehet válogatni, azonban az engedélyezett típusokat az MKEH a honlapján (mkeh.gov.hu) folyamatosan közzéteszi.
Tekintettel a számos visszaélési esetre, a tárca kéri a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat - legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató-, hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően, saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte!

Építsd meg a vonatjegyed! – különleges hétvége különleges mozdonnyal

Egészen február végéig nem kell fizetniük az utazásért a budapesti kisvasúton azoknak a gyerekeknek, akik saját építésű LEGO® vonatot mutatn...