2013. augusztus 30.

Újabb négy pénztárgép a piacon

A pénztárgépcserére kötelezettek már tizenegy engedélyezett gép közül válogathatnak
Újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgépek jelentek meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már tizenegy engedélyezett gép közül válogathatnak.
Tegnap a Laurel Számítástechnikai Kft., a Montel Informatika Kft., a Micra-Metripond Kft. és a LA Pénztárgép kft. egy-egy új JOTA típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban.
A vállalkozók terheinek csökkentésére figyelemmel az állam, a kormány a „kisboltosok" átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja: az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások esetében legfeljebb 5 pénztárgép cseréje azonnali támogatásban részesül. Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a nemzetgazdasági tárca valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazó részére de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10.000 darab gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít.  A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet.   
A zökkenőmentes átállás érdekében jelenleg öt forgalmazó, a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket.

Építsd meg a vonatjegyed! – különleges hétvége különleges mozdonnyal

Egészen február végéig nem kell fizetniük az utazásért a budapesti kisvasúton azoknak a gyerekeknek, akik saját építésű LEGO® vonatot mutatn...