2013. augusztus 27.

Ünnepeljük idén is együtt a Turizmus Világnapját!

Ismét közeledik szeptember 27-e a Turizmus Világnapja, amikor az egész világon együtt ünneplik a turizmust és mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk.
A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére, a turizmusban dolgozók és a turisták 2011-ben ünnepelték meg hazánkban első alkalommal a Turizmus Világnapját. Az MT Zrt. idén is nagyszabású vendégbarát akciót hirdet a világnaphoz kapcsolódóan. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az esemény központi témájaként a turizmus és a víz kapcsolatát jelölte meg. Az idei mottó: „Tourism & Water: Protecting our Common Future". A Turizmus Világnap keretében az MT Zrt. ezúttal is a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmét kívánja felhívni a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az akcióval továbbá tudatosítani kívánják a szervezők, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban. Az idei Turizmus Világnap sikeréhez a szakmai partnerek saját maguk által kitalált – lehetőség szerint a vízhez is kapcsolódó –vendégbarát aktivitással járulhatnak hozzá.
Fogjunk össze ismét, és ünnepeljük idén is együtt a Turizmus Világnapját!
Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás nem pénz kérdése.
A Magyar Turizmus Zrt. széles körű szakmai összefogást hirdet annak érdekében, hogy legyen a Turizmus Világnapja (szeptember 27-e) minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Lepjük meg őket egy-egy apró figyelmességgel, kedves köszöntő felirattal, vagy bármi egyéb akcióval, ami arról szól, hogy ő a mi vendégünk, mi szívesen látjuk és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk. Idén, szeptember 27-én kívül szeptember 28-ára és 29-ére, tehát a kapcsolódó hétvégére is kiterjeszthetik akciójukat a belföldi turizmusban érintett szolgáltatók.
Közönségakció a Turizmus Világnapon
A Magyar Turizmus Zrt. közönségakciót szervez szeptember 27-ére, amelynek keretében a társaság munkatársai Budapest több kiemelt turisztikai központjában csokoládékat, kitűzőket, más apró ajándékokat és – az idei Turizmus Világnap szimbólumaként – vizet osztogatnak a turistáknak.
Egy apró ötlet is elég az akcióban való részvételhez!
A harmadik Turizmus Világnap akcióhoz a turisztikai szolgáltatók is csatlakozhatnak a saját maguk által kitalált aktivitással. A turizmusvilagnap@itthon.hu címre, szeptember 16-ig várjuk a turisztikai szolgáltatók és programgazdák ötleteit arra vonatkozóan, hogy ki milyen, külön erre az akcióra kitalált – lehetőség szerint a vízhez is kötődő – kedvességgel, figyelmességgel, apró ajándékkal lepné meg vendégeit az idei Turizmus Világnap alkalmából. A szolgáltatók által megküldött akciókat, figyelmességeket és kreatív ötleteket az MT Zrt. saját weboldalain és facebook oldalain is megjelenteti és folyamatosan népszerűsíti. A legeredetibb, legszellemesebb, legkreatívabb ötleteket a Magyar Turizmus Zrt. külön is megemlíti a Turizmus Világnap alkalmából szeptemberben tartandó sajtótájékoztatóján.
Ne feledje: idén a víz és a turizmus kapcsolata áll a középpontban, ezért minél több, vízzel kapcsolatos ötletet várunk!
Sajtótájékoztató a vendégbarát akció meghirdetésére
A Magyar Turizmus Zrt. – a legnagyobb szakmai szervezetek és a turisták fogadásában közvetlenül érintett legnagyobb cégek és stratégiai partnerei bevonásával – szeptember hónapban sajtótájékoztatót tart, amelynek segítségével a hazai lakosság figyelmét is a Turizmus Világnapra és ezen keresztül a vendégszeretet fontosságára kívánja irányítani.
Tourism & Water: Protecting our Common Future
Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére minden évben szeptember 27-én ünneplik a Turizmus Világnapját, amelynek idei központi témája a turizmus és a víz kapcsolata. Az esemény rávilágít arra, hogy a turizmus egyik legfontosabb eszköze és forrása is a víz. Évente milliók utaznak világszerte azért, hogy élvezzék a víz melletti desztinációk szolgáltatásait. A víz azonban nem csak eszköz, hanem a turizmus egyik legfontosabb forrása is, ami nélkül nem működhet semmilyen turisztikai infrastruktúra. A világ egyik legnagyobb gazdasági ágazatának, a turizmusnak ezért vezető szerepet kell vállalnia abban, hogy ösztönözze a megfelelő vízmenedzsment megoldások használatát. A Turisztikai Világszervezet a turisták számára is ajánlásokat fogalmazott meg a környezettudatos magatartás ösztönzése érdekében.
Ebben az évben a Turizmus Világnap hivatalos ünnepségét a Maldív-szigeteken tartják, ahol vezető turisztikai és vízügyi szakemberek találkoznak egymással.

Bemutatkozik az intelligens babaőr

Mostantól egyszerűen nézheti és hallgathatja meg az élő videófolyamot az Arlo Baby kamera kétirányú kommunikációjával az Apple Home alkalma...