2013. augusztus 27.

Ünnepeljük idén is együtt a Turizmus Világnapját!

Ismét közeledik szeptember 27-e a Turizmus Világnapja, amikor az egész világon együtt ünneplik a turizmust és mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk.
A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére, a turizmusban dolgozók és a turisták 2011-ben ünnepelték meg hazánkban első alkalommal a Turizmus Világnapját. Az MT Zrt. idén is nagyszabású vendégbarát akciót hirdet a világnaphoz kapcsolódóan. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az esemény központi témájaként a turizmus és a víz kapcsolatát jelölte meg. Az idei mottó: „Tourism & Water: Protecting our Common Future". A Turizmus Világnap keretében az MT Zrt. ezúttal is a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmét kívánja felhívni a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az akcióval továbbá tudatosítani kívánják a szervezők, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban. Az idei Turizmus Világnap sikeréhez a szakmai partnerek saját maguk által kitalált – lehetőség szerint a vízhez is kapcsolódó –vendégbarát aktivitással járulhatnak hozzá.
Fogjunk össze ismét, és ünnepeljük idén is együtt a Turizmus Világnapját!
Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás nem pénz kérdése.
A Magyar Turizmus Zrt. széles körű szakmai összefogást hirdet annak érdekében, hogy legyen a Turizmus Világnapja (szeptember 27-e) minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Lepjük meg őket egy-egy apró figyelmességgel, kedves köszöntő felirattal, vagy bármi egyéb akcióval, ami arról szól, hogy ő a mi vendégünk, mi szívesen látjuk és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk. Idén, szeptember 27-én kívül szeptember 28-ára és 29-ére, tehát a kapcsolódó hétvégére is kiterjeszthetik akciójukat a belföldi turizmusban érintett szolgáltatók.
Közönségakció a Turizmus Világnapon
A Magyar Turizmus Zrt. közönségakciót szervez szeptember 27-ére, amelynek keretében a társaság munkatársai Budapest több kiemelt turisztikai központjában csokoládékat, kitűzőket, más apró ajándékokat és – az idei Turizmus Világnap szimbólumaként – vizet osztogatnak a turistáknak.
Egy apró ötlet is elég az akcióban való részvételhez!
A harmadik Turizmus Világnap akcióhoz a turisztikai szolgáltatók is csatlakozhatnak a saját maguk által kitalált aktivitással. A turizmusvilagnap@itthon.hu címre, szeptember 16-ig várjuk a turisztikai szolgáltatók és programgazdák ötleteit arra vonatkozóan, hogy ki milyen, külön erre az akcióra kitalált – lehetőség szerint a vízhez is kötődő – kedvességgel, figyelmességgel, apró ajándékkal lepné meg vendégeit az idei Turizmus Világnap alkalmából. A szolgáltatók által megküldött akciókat, figyelmességeket és kreatív ötleteket az MT Zrt. saját weboldalain és facebook oldalain is megjelenteti és folyamatosan népszerűsíti. A legeredetibb, legszellemesebb, legkreatívabb ötleteket a Magyar Turizmus Zrt. külön is megemlíti a Turizmus Világnap alkalmából szeptemberben tartandó sajtótájékoztatóján.
Ne feledje: idén a víz és a turizmus kapcsolata áll a középpontban, ezért minél több, vízzel kapcsolatos ötletet várunk!
Sajtótájékoztató a vendégbarát akció meghirdetésére
A Magyar Turizmus Zrt. – a legnagyobb szakmai szervezetek és a turisták fogadásában közvetlenül érintett legnagyobb cégek és stratégiai partnerei bevonásával – szeptember hónapban sajtótájékoztatót tart, amelynek segítségével a hazai lakosság figyelmét is a Turizmus Világnapra és ezen keresztül a vendégszeretet fontosságára kívánja irányítani.
Tourism & Water: Protecting our Common Future
Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére minden évben szeptember 27-én ünneplik a Turizmus Világnapját, amelynek idei központi témája a turizmus és a víz kapcsolata. Az esemény rávilágít arra, hogy a turizmus egyik legfontosabb eszköze és forrása is a víz. Évente milliók utaznak világszerte azért, hogy élvezzék a víz melletti desztinációk szolgáltatásait. A víz azonban nem csak eszköz, hanem a turizmus egyik legfontosabb forrása is, ami nélkül nem működhet semmilyen turisztikai infrastruktúra. A világ egyik legnagyobb gazdasági ágazatának, a turizmusnak ezért vezető szerepet kell vállalnia abban, hogy ösztönözze a megfelelő vízmenedzsment megoldások használatát. A Turisztikai Világszervezet a turisták számára is ajánlásokat fogalmazott meg a környezettudatos magatartás ösztönzése érdekében.
Ebben az évben a Turizmus Világnap hivatalos ünnepségét a Maldív-szigeteken tartják, ahol vezető turisztikai és vízügyi szakemberek találkoznak egymással.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...