Vasárnap véget ér a nyári menetrendi időszak - változások a vonatok közlekedésében

Augusztus 26-ától visszaáll a vonatok közlekedésében a nyári menetrendet megelőző, megszokott közlekedési rend. A hétfő elsősorban a balatoni vonatok tekintetében hoz változást: az utazási igényekhez igazodva kevesebb szerelvényt indít a vasúttársaság a tóhoz. A tapasztalatok alapján azonban ősszel is kedvelt kerékpáros célpont a Balaton, így továbbra is közlekednek a tó körül a nagy befogadóképességű és a felújított kerékpárszállító-kocsik.
Szintén hétfőtől lép életbe az éves menetrend 3-as számú módosítása, amely lehetőséget ad a vasúttársaságnak, hogy átvezesse a menetrendjébe az aktuális változásokat. Ebben elsődleges szempont volt a hivatás- és diákforgalom még megfelelőbb kiszolgálása, továbbá az év közben felmerült utasforgalmi igények kielégítése. A módosítások újabb eljutási lehetőségeket, menetidő-csökkenést, több vonatmegállítási helyet, és  a jobban illeszkedő csatlakozások érdekében  korábbi vagy későbbi indulási időket jelentenek. Menetrendi változások az alábbi vasútvonalakon lépnek életbe:
a 20-as Székesfehérvár–Szombathely,
a 44-es Pusztaszabolcs–Székesfehérvár,
a 61-es SzentlőrincSellye vonal,
a 100-as SzolnokDebrecenNyíregyházaZáhony,
a 121-es BékéscsabaKétegyházaMezőhegyes–Újszeged,
a 125-ös Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes–Battonya,
a 130-as Szolnok–Hódmezővásárhely,
a 140-es Cegléd–Szeged és
a 154-es Bátaszék–Baja–Kiskunhalas vonalon.

Az utasok a hétfőtől érvényes módosításokról a www.mav-start.hu oldalon tájékozódhatnak, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon is kaphatnak bővebb felvilágosítást. Az éves menetrend, valamint a változások az internetes menetrendi keresőben is az utazók rendelkezésére állnak.

Népszerű bejegyzések