2013. augusztus 13.

Vezetőváltás a Schneider Electric gyöngyösi gyárának élén

Németh Zoltán tölti be 2013. június 1-jétől a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatói pozícióját. Elődje, Franck de Cocker 3 év magyarországi tartózkodás után a vállalat egyiptomi és északkelet-afrikai központjában folytatja pályafutását iparági igazgatóként. A termelőegység élére kinevezett magyar szakember feladatkörébe az operatív termelés irányításán túl a hatékony értékesítés-támogatás biztosítása is beletartozik.

Németh Zoltánt (41) széles körű nemzetközi szakmai tapasztalata mellett főképp csapat- és eredmény-orientált vezetői attitűdje alapján kérték fel a gyár vezetésére. Véleménye szerint a termelőegység életének jelenlegi fázisában egy egységes és világosan definiált stratégiát követő menedzsment kiépítése kulcsfontosságú, és ehhez a fenti képességek elengedhetetlenek.

A Schneider Electricet, az energiamenedzsment globális specialistáját Franciaországban az öt legnagyobb beruházó között tartják számon. A vállalat 2012-es árbevétele meghaladta a 24 milliárd eurót. Németh Zoltán a csoport stabil hátterére alapozva hosszú távú feladatának tekinti a vevői igények hatékony kiszolgálását elősegítő, ún. „Taylored Supply Chain" folyamatok kialakítását és fejlesztését. Ennek elérése érdekében a Canalis KT nagyteljesítményű síncsatornarendszert kizárólagosan előállító gyár megújítása mellett egy kompetenciaközpont létrehozását is tervezi, illetve ezekkel a lépésekkel a piaci részesedést kívánja növelni az EMEA régióban.

„A szervezet minden szintjén különös figyelmet kívánok fordítani a szakmai kompetencia és az elkötelezettség fejlesztésére, mivel meggyőződésem szerint a gyöngyösi gyár eredményességének kulcsa a stabil és egységes menedzsmentben, a munkatársak hozzáértésében és motivációjában, valamint az eredményes és rugalmas munkafolyamatokban rejlik. Így elsődleges feladatomnak tartom a hosszú távon megfogalmazott célok hatékony kommunikációját és támogatását" – mondta Németh Zoltán, a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatója.

Németh Zoltán villamosmérnökként kezdte pályafutását 1994-ben az EPCOS Kft.-nél, ahol minőségbiztosítási, majd később termelésvezetői és gyárigazgató-helyettesi pozíciókban dolgozott. Ezt követően a német autóipari BOS mérnökségvezetői feladatait látta el Magyarországon, majd 2009-től Kínában irányította gyárigazgató-helyettesként a vállalat új, zöldmezős gyárának operatív részlegeit. A lean termelésirányításban szerzett gyakorlati tapasztalatait 2011-től mint Business Unit Manager kamatoztatta a Staufen AG menedzsment tanácsadó cég shanghaji irodájánál, mielőtt 2013 márciusában visszatért volna Magyarországra a Schneider Electrichez. Igazgatói kinevezéséig a gyöngyösi gyár átfutási idejének csökkentését célzó projektjét irányította, melynek eredményeképpen az átlagos három hétről közel két hétre sikerült csökkenteni a megrendelések átfutási idejét, ami növelte a fogyasztói elégedettséget, valamint új megrendeléseket és költséghatékonyabb készletgazdálkodást eredményezett.


Bemutatkozik az intelligens babaőr

Mostantól egyszerűen nézheti és hallgathatja meg az élő videófolyamot az Arlo Baby kamera kétirányú kommunikációjával az Apple Home alkalma...