2013. szeptember 13.

Aláírta Magyarország és a Svájci Államszövetség a kettős adóztatás elkerüléséről szóló új egyezmény

A Nemzetgazdasági Minisztérium Adó és Pénzügyekért Felelős Államtitkára, Orbán Gábor és a Svájci Államszövetség Magyarországi Nagykövete, Jean-François Paroz a mai napon, a minisztérium épületében aláírták a két állam közötti, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló új egyezményt.
Az egyezmény újdonsága, hogy a kérésre történő adóügyi információcsere lehetőségét a jelenlegi nemzetközi sztenderdeknek megfelelően, széleskörűen biztosítja. Az erről szóló rendelkezések teremtenek jogalapot a két állam illetékes hatóságainak együttműködésére az átláthatóság biztosítása és az adóelkerülés, adócsalás visszaszorítása érdekében.
A kettős adóztatás elkerülésének kérdéseit magyar-svájci viszonylatban jelenleg egy 1981-ben aláírt nemzetközi szerződés szabályozza, amely Magyarország egyik legrégebben aláírt, még alkalmazandó adóegyezménye, információcseréről nem rendelkezik. A ma aláírt új egyezmény hatálybalépésével a régi hatályát veszti. Az új egyezmény a mindkét államban történő parlamenti megerősítést követően válik hatályossá és alkalmazhatóvá.
A Svájccal kötött új egyezmény a jövedelem- és vagyonadókra terjed ki, szabályozza, hogy az egyes jövedelemfajták (osztalék, kamat, jogdíj, önálló és nem önálló tevékenységből származó jövedelem stb.), valamint a vagyon tekintetében melyik szerződő félnek milyen körben van adóztatási joga, kizárva ezzel a magánszemélyek, illetve vállalkozások bevételének és vagyonának kettős adóztatását.
A legújabb nemzetközi normáknak és jelen gazdasági kapcsolatainknak megfelelő új adóegyezmény aláírása kétoldalú kapcsolatainkban kiszámítható gazdasági környezetet jelent a magánszemélyek és vállalkozások számára, és egy jelentős, első lépés Svájc irányában az adóügyi információcsere mind szélesebb körben történő megvalósításához.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...