Dávid Ilonát, a MÁV elnök-vezérigazgatóját ismét megválasztották a CER Vezető Bizottság tagjának

Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER) mai zágrábi közgyűlésén immár második alkalommal választotta meg a szervezet irányító grémiumának, a Vezető Bizottságnak a tagjává.  A testület mandátuma 2015 végéig szól.  A bizottság elnökének Christian Kernt, az ÖBB vezérigazgatóját választotta meg a közgyűlés.
A CER az Európai Bizottság és más európai intézmények által elismert tárgyaló partner, amelynek meghatározó szerepe van az uniós vasutak érdekeinek képviseletében a közösségi jogalkotás illetve megvalósítás során. A jelenleg 81 tagból álló szervezet tevékenysége kiterjed a vasutak szempontjából jelentős minden területre, mint például infrastruktúrafejlesztés, személy- és áruszállítás kérdései, közszolgáltatás, környezetvédelem.
A vezérigazgatókból álló Vezető Bizottság kiemelt szerepet játszik a szervezet munkájának irányításában: előkészíti a közgyűléseket, javaslatot tesz a működés irányelveire és a tevékenység stratégiájára, koordinációs szerepet játszik az európai nemzetközi szervezetek között.
A fontos szakmai pozíció betöltése lehetővé teszi a MÁV Zrt. nemzetközi tekintélyének erősítését, a társasági érdekek erőteljesebb és hangsúlyosabb képviseletét. A vasutakra vonatkozó naprakész információk a kormányzati tárgyalások során is kamatoztathatók.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések