Együttműködés Bosznia-Hercegovinával a kis- és középvállalkozások fejlesztéséért

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter felhatalmazásával dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár ma délelőtt Szarajevóban együttműködési megállapodást írt alá Mirko Sarovic külkereskedelmi és gazdasági kapcsolatok miniszterével. A megállapodás eredményeként tovább erősödhet a gazdasági együttműködés a két ország kis- és középvállalkozásainak fejlesztése érdekében.
A megállapodás célja, hogy elősegítsék a magyar és a bosznia-hercegovinai vállalatok regionális és globális piacokon való versenyképességének erősítését, a kis- és középvállalkozói szektoron belül az információcsere biztosítását, a tapasztalatcserét és a kölcsönös érdekvédelmet. Az egyezmény alapján a felek évenként ülésező KKV együttműködési Munkacsoportot alakítanak, amelynek létrehozásáról a Magyarország és Bosznia-Hercegovina Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottsága harmadik ülése rendelkezett 2013. május 24-én.
Az újabb megállapodás létrejötte illeszkedik a Kormány által kidolgozott Wekerle Tervhez, amelynek egyik fő célkitűzése a magyar vállalkozások a régió piacain való térnyerésének támogatása, a magyar gazdaság exportteljesítményének további bővítése.

Népszerű bejegyzések