Filmes közlemények

Liam túl sokat kap (KN)

Liamnek valószínűleg elege van már a születésnapi meglepetésekből. A One Direction Liam Payne-je augusztus 29-én ünnepelte 20. születésnapját, a londoni Funky Buddhában. A buliból egyenesen New Yorkba repült, hogy részt vegyen a csapat filmje, a One Direction: This is Us 3D (KN) (hazai bemutató: szeptember 5.) New York-i premierjén, ahol a fiúk köszöntésére felsorakozó rengeteg rajongó a saját szemével is rácsodálkozhatott, milyen szerelmes Liam. Új barátnője – gyerekkori barátja – Sophia Smith és ő elválaszthatatlannak látszottak. 
A zenében és a srácok magánéletének titkaiban is bővelkedő film hatalmas sikere Angliában és az Egyesült Államokban még szintén születésnapi ajándéknak tűnhet, de a következő meglepetést valószínűleg senki sem kívánta. Alig 3 nappal a New York-i gála után felrobbant egy grillsütő Liam teraszán, és valaki súlyosan megsérült – Liam is kapott egy kicsit a tűzből, amikor segíteni próbált szerencsétlenül járt barátján. 
Liam elkísérte barátját a kórházba: vele utazott a mentőautóban, de nem maradhatott soká. A show-nak mennie kell. A One Direction: This is Us hatalmas sikere után Liamnek és társainak több dolga van, mint eddig bármikor.

2 kalória (16)

Denzel Washington és Mark Wahlberg új, pörgős akció-vígjátéka, a 2 kaliber (16) (2 Guns, hazai bemutató: szeptember 12.) első jelenetében Wahlberg felgyújt egy hamburgerezőt. A pörgős történetben még sok minden robban, gyullad, törik és zuhan, de az elpusztított kajálda különösen fontos pontja a történetnek, melyben két titkosügynök véletlenül egymást veri át. Wahlberg utólag bevallotta, hogy bár nagyon tetszett neki a forgatókönyv, ezt a részt át szerette volna íratni. Nem dramaturgiai okokból, hanem valami egészen másért: együtt érez a hamburgerező-tulajdonosokkal. Ugyanis neki is vannak gyorséttermei.
Két testvérével, Donnie-val és Paullal együtt vezetik a Massachusets állambeli Hingham városban működő Wahlburger nevű helyet, melyben főleg gyerekkori kedvenc hamburgereiket árulják. Hamarosan azonban igazi lánc lesznek: a következő Wahlburger egy elegáns torontói hotelben nyílik, és a tervek szerint utána Boston következik. Az executive chef tisztjét Paul Wahlberg tölti be, Mark csupán távolról vesz részt a munkában: tavaly négy filmet forgatott, és idén sem lassít – kár, hogy az a munkája, hogy néha nagy nyilvánosság előtt hamburgerezőket robbant.

John Williams és a könyvtolvaj

John Williams valószínűleg a legnagyobb élő (film)zeneszerző. 41 alkalommal jelölték Oscar-díjra, ötször meg is szavazták számára a legnagyobb filmes elismerést. Legendás dallamok és legendás mozik fűződnek a nevéhez: a Star Wars-, az Indiana Jones- vagy a Harry Potter-sorozat elképzelhetetlen lenne az ő kompozíciói nélkül. A mester 81 éves, és már kissé válogatós. Nem vállal el bármilyen munkát: az elmúlt nyolc évben kizárólag a legnagyobbal, Steven Spielberg-gel dolgozott: egyedül az ő filmjeihez készített új kísérőzenét. 
De az idén kivételt tesz. Méghozzá Spielberg után egy elsőfilmeshez szegődik. Ő szerzi A könyvtolvaj (The Book Thief, hazai bemutató: 2014. január) zenéjét. A történet a második világháború idején játszódik Németországban. A főszerepeket Geoffrey Rush, Emily Watson és két kamasz-színész (Sophie Nélisse és Ben Schnetzer) játssza… meg persze sok betű és könyv, amelyek még a világégés közepette is segíthetnek, sőt, akár életeket is menthetnek. John Williams természetesen tudja, mit csinál: a filmet sok szakíró az Oscar-díj egyik nagy esélyesének tartja számos kategóriában: talán még Williamsnek is összejön a 42. jelölés.


Förtelmes üzelmek? (16)

A Családi üzelmek (16) (We're the Millers, már a mozikban) elsöprő sikere újabb sikereket szül. A Förtelmes főnökök 2. (Horrible Bosses 2) producerei a Családi üzelmek-et nézve jöttek rá, mi teheti igazán különlegessé 2011-es sikerfilmjük folytatását, és azonnal fel is bérelték a friss siker két íróját, Sean Anders-t és John Morris-t. Az előbbi rendezőként, az utóbbi kreatív producerként bábáskodik majd az új Förtelmes főnökök-film készítésénél. 
A két komédia között valóban sok a hasonlóság: leginkább az, hogy mindkettő nagyon vicces és elég bevállalós – valamint az is, hogy nagyon gyorsan utat találtak a nézők szívéhez. A főnökeiket gyilkoló alkalmazottak történetének elkészítése 35 millió dollárba került és végül több mint 200 millióért vásároltak rá jegyet, a Családi üzelmek kb. ugyanennyiért készült és már 150 milliós jegybevételnél tart: pedig csupán 4 hete volt a premierje.
Annyi már biztos, hogy az új Förtelmes főnökök-ben visszatérnek a jólelkű gyilkosok: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day és Jamie Foxx is vállalta már a folytatást. 
De a sikerből sosem elég: a Családi üzelmek sem maradhat második rész nélkül…






Népszerű bejegyzések