G Data vírusvédelem OS X-re


Az Informatikai Biztonság Napján a windowsos vírusirtó szoftvereiről ismert német gyártó, a G Data is bemutatta Mac-es vírusirtóját.
A G Data AntiVirus for Mac az OS X operációs rendszerek védelmét erősíti meg. Erre egyre nagyobb szükség van, tekintve, hogy az Apple számítógépeinek növekvő népszerűsége már felkeltette a bűnözők figyelmét. Elég, ha a Flashback trójaira gondolunk, mely a gépre települve beépül a böngészőkbe, és felhasználói neveket és jelszavakat – például a PayPal-ét – továbbít a készítői felé.
A G Data AntiVirus for Mac megbízható védelmet nyújt az OS X platformon működő kártevők ellen, de megállítja a windowsos vírusokat is – így a Mac-használók megkímélhetik PC-s barátaikat attól, hogy kártevőket továbbítanak számukra.
A G Data biztonsági szoftvere védelmet nyújt böngészés közben: blokkolja az automatikusan települő kártevőket. Az adathalászat elleni védelem megakadályozza, hogy a hitelkártyák adatai és más személyes adatok a bűnözők kezébe kerüljenek. Az ütemezett víruskeresési feladatok segítségével pedig folyamatosan gondoskodhatunk a Mac tisztán tartásáról.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések