III. MVM Energia Futam - Harmadszor győzött a tiszta energia

Kilenc kategóriában, több mint 50 alternatív hajtású, környezetbarát jármű versenyzett az MVM Energia Futamon Budapest szívében, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. ezzel a különleges rendezvénnyel idén immáron harmadszorra hívta fel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és felhasználás fontosságára. A kizárólag Zöldáramot használó III. MVM Energia Futamon napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok fejlesztői mellett hírességek is rajthoz álltak, hogy bemutassák a hazai zöld innovációkat, fenntartható közlekedési lehetőségeket. Az Európai Mobilitási Hét kiemelt hazai rendezvényének fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter volt.
A napenergiával, sűrített levegővel, akkumulátorral és emberi erővel hajtott járművek, átalakított, környezetbarát szériaautók, különleges prototípusok, versenyautók, valamint elektromos gokartok tucatjai robogtak végig a város egyik legimpozánsabb terén a harmadik budapesti MVM Energia Futamon, amelyet több ezren követtek figyelemmel a helyszínen és az internetes közvetítés segítségével.
„Sikeres, regionálisan is meghatározó, integrált nemzeti energetikai társaságcsoportként az MVM aktívan hozzájárul a nemzetgazdaság növekedéséhez. A fenntarthatóság három, egyformán fontos pillére a környezet védelme, a gazdaság fejlődésének támogatása és a társadalmi célok megvalósítása. Magyarország érdeke, hogy hosszú távon egyensúlyt teremtsen a három pillér között, éppen ezért az MVM erkölcsi kötelessége, hogy piaci súlyához mérten részt vállaljon az össztársadalmi ügyek támogatásában, így a lakosság környezettudatosságának növelésében is," mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.
A fiatal mérnökök által fejlesztett futurisztikus járművek nem csupán a győztesnek járó elismerésért küzdöttek. A versenyző csapatok fejlesztéseiken keresztül bemutatták, hogy a károsanyagkibocsátás-mentes közúti közlekedés megvalósítható, elérhető és feltétlenül szükséges a környezetbarát jövő, a fenntartható fejlődés érdekében. A folyamatosan megújuló seregszemlén évről-évre több felsőoktatási intézmény indít csapatot különböző kategóriákban. Idén már országszerte öt jelentős műszaki hagyományokkal rendelkező egyetem csapata versengett.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések