Jelentősen emelkedett az idén a MÁV-START vonatain a Balatonhoz és a Tisza-tóhoz kerékpárral utazók száma

Egyre népszerűbb az utasok körében a MÁV-START által kínált kerékpárszállítási lehetőség, a Balatonhoz, és a Tisza-tóhoz a 2012-es évhez képest már a nyár közepéig jelentősen emelkedett az eladott kerékpáros túrajegyek száma. A legnépszerűbb úti cél a kerékpáros vasúti utazások tekintetében idén is a Balaton, januártól július végéig több mint tizennyolcezer darab balatoni túrajegyet váltottak az utasok, amely 41%-al több értékesített jegyet jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A Tisza-tó tekintetében 66%-kal emelkedett az eladott kerékpáros túrajegyek száma, idén júliusig közel ezer darab az eladott mennyiség.
A kerékpáros túrajegyek mellett számos más jegytípust is kínál a MÁV-START, a kerékpárjegy, a kedvezményes kerékpárjegy, és a kerékpár bérlet eladási adatait összesítve közel kétszázezer értékesített darabszámot könyvelhetett el a vasúttársaság az év első hét hónapjában.
A MÁV-START Zrt. elkötelezett a kerékpárszállítási igények kiszolgálására, jelenleg 230 darab kerékpárszállító kocsit üzemeltet a járatain. Az évi 370 ezer kerékpárral közlekedő utast érintő fejlesztések folyamatosak, az idén három nagy- és öt közepes befogadóképességű kerékpárszállító kocsi állt forgalomba. A legnépszerűbb biciklis úti célok a már említett Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó, de sokan utaznak a Dunakanyarhoz is. A külföldi útirányok közül5 euróért nemzetközi kerékpárjegy váltható Szlovákiába, Romániába, Horvátországba, Szlovéniába, vagy Szerbiába,10 euróért pedig Ausztriába, Lengyelországba, Csehországba és Németországba is magukkal vihetik az utasok a kerékpárjukat.
A szolgáltatásokkal kapcsolatos aktuális információk a MÁV-START Zrt. honlapján, a www.mav-start.hu/kerekparoldalon találhatóak, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 40 49 49 49-es telefonszáma is az utasok rendelkezésére áll.


Népszerű bejegyzések