Karibi hangulatú pálinkakóstolás a várban

Az őszi pálinkakóstolás a Budai várban kezdődik! A tavaszi, belvárosi rendezvény után ősszel ismét Budapest egyik legimpozánsabb helyszíne ad otthont a Pálinka- és Kolbászfesztiválnak. A magyar párlatok mellett a látogatók idén a Karib-térség hangulatával és nemzeti italukkal, a rummal ismerkedhetnek meg. A nagy sikerre való tekintettel pedig ismét indul a Rézangyal blendelő kurzusa.

Október 3-6. között, immár hetedik alkalommal várja a látogatókat a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. Tavasszal hazánk legjobb pálinkái a belvárost, az Erzsébet teret hódítják meg,ősszel pedig visszatérnek megszokott környezetükbe, a Budavári Palotába és annak Hunyadi UdvarábaA gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja.

A vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek a Rézangyal standjánál. A blendelőkurzus során a résztvevők négy féle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön majd. Hangsúlyosak lesznek továbbá a térségből származó koktélok, amelyek alapjául minden esetbena rendezvény vendégpárlata, a rum szolgál majd.  

A fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz. Az elektronikus fizetőrendszer célja továbbra is az, hogy megkönnyítse a kóstolás menetét. A jegyeket elővételben és a helyszínen is be lehet szerezni, a belépő ár pedig ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat. Vasárnapra idén kedvezményesen lehet jegyet váltani.

A rendezvény nyitva tartása a következőképpen alakul majd:
Csütörtök: 14-24 óra
Péntek: 14-02 óra
Szombat: 12-02 óra
Vasárnap: 12-22 óra
További információk: VII. Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál http://palinkaeskolbasz.hu/

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban


Népszerű bejegyzések