Körtás irodalmi univerzum

Kéjes éjjeli átvedlés: szerzőből olvasó, olvasóból szerző válik a Jurányiban
Nem rég volt az Olvasás Éjszakája, és ott van a Kutatók Éjszakája, meg az Állatkertek Éjszakája, hogy a múzeumokéról, akik kezdték, már ne is beszéljünk. Ugye, mekkora gyalázat, hogy az olvasók, a laborban görnyedők, a zsiráfgondozók, de még a halott tárgyak szakértői is aktívabb éjszakai életet élnek, mint az online kulturálkodók? Legyen hát éjszakája azoknak is, akiknél percről percre frissül az élet – az éjszakai is!
SZERK.éj Online Kulturális Szerkesztőségek Éjszakája.
A Kortárs Online szervezésében az online kulturális szerkesztőségek idén először rendezik meg éjszakába nyúló közös programjukat.
Szeptember 28-án a libraius.hu is kilép a vitualitás jótékony függönye mögül. A Jurányiban a Szerkesztőségek Éjszakájának fénylő csillaga lesz a libraius.hu és holdudvara (hoppá, kis képzavar, de mi ezt is tudjuk). Összemosunk szerzőt és olvasót, szép és kevésbé szép szóért enni és inni is adunk.
A Librarius Élményszigeten a portál szerzői egy-egy, a helyszínen is bemutatott tárgyhoz kötődő írásuknak adnak hangot. A szövegek sorát Molnár Botond gitárja tagolja.
A felolvasás nyitott: a nézők soraiból is följöhet bárki a színpadra, s a magával hozott tárgyat felmutatva felolvashatja a (szigorúan) maximum 1800 karakter terjedelmű írását. A bátor vendégszövegelő írását még ott melegében, aznap éjjel közzé tesszük a librarius.hu oldalon a SzerKéj blogban.
Meghirdetjük a Toll a füledbe című abszurd-szöveg pályázatot. Részletek a SzerKéjen, s online akkor estétől a neten
Partnerünk, az Írók Boltja standja is nyitva tart. A standon folyóiratok, Librarius könyvek és a portál szerzőinek könyvei féláron.
A szerkesztőségi munkához előzetesen is csatlakozhat bárki: egy-egy tárgyhoz kötődő élményt várunk megírva, hozzá a tárgy fotóját. A SzerKéj blogba minden írás bekerül, a legérdekesebbeket ott helyben felolvassuk. Az abszurd tárgy-szövegeket előzetesben e-mail-ben, a helyszínen pedig elektronikus hordozón várjuk.  Ám nem muszáj billentyűre kapni, jöhet a történet szóban is: aki a kamerába elmesél nekünk egy tárgyhoz köthető élményét, választhat magának az asztalon fölhalmozott finomságokból, ételekből és italokból. A történetet írottá formáljuk, s portálunkon megjelentetjük.
Soha vissza nem térő kéjes helyzet: A SzerKéjen nemcsak a Librarius szerzőivel találkozhatnak, hanem a fent írtak alapján bárki Librarius-szerzővé válhat.
Librarius Élménysziget a SzerKéjen
2013. szeptember 28-án, szombaton a Jurányi Inkubátorház kávézójában este hattól kifulladásig.
Budapest II. ker., Jurányi utca 1–3.


Népszerű bejegyzések