Lukas Podolski a sérülése ellenére is találkozott a Cartoon Network Fociakadémia győzteseivel

Sportszerűségről, kitartásról és rugalmasságról tett tanúbizonyságot Lukas Podolski a Cartoon Network Fociakadéma múlt szerdai, rendhagyóra sikeredett edzésén.
A Cartoon Network Fociakadéma záróakkordjaként és fődíjaként szervezett tréning, amelyre Európa nyolc tehetséges ifjú futballistája hazai színekben a 15 éves Tóth István utazhatott, majdnem meghiúsult az Arsenal német válogatott labdarúgója, Lukas Podolski váratlan sérülése miatt. Mint köztudott, Podolski combizomsérülést szenvedett kedden a Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, s emiatt három hétig nem léphet pályára, így csak a szerdai edzés napján derült ki: a sztárfocista állapota megengedi-e, hogy részt vegyen az edzésen.
A verseny győztesei szerda reggel a terveknek megfelelően a londoni Soccerdome-ba érkeztek, ahol és megkezdték az edzést a ház profi edzőjével. A gyerekek a nyelvi korlátok és különböző játékstílusok és fejlettségi szint ellenére kiválóan megtalálták a közös hangot, és remek hangulatban sajátították el a profi mozdulatokat, cseleket. Természetesen a legjobban továbbra is az foglalkoztatott mindenkit: összejön-e a találkozó a világhírű futballistával.
Délutánra derült ki, hogy Podolski, aki folyamatos orvosi felügyelet alatt állt, nem tud megjelenni a Hempstead-i otthonától távol lévő stadionba, ellenben szívesen lát mindenkit egy rendhagyó találkozóra, egy, az alkalomra kibérelt, patinás moziban.
Az edzéstől kimerült ifjú focisták és kísérőik a 'saját' mozi minden kényelmét és luxusát élvezhették, amíg megérkezett Lukas, aki egyenként köszöntötte a versenyzőket, nézte meg és kommentálta nyertes videóikat, majd osztotta meg szakmai jó tanácsait és adta át a magával hozott, egyedi tervezésű CN Fociakadémia díjakat, dedikált labdákat és Cartoon Network-mezeket. A versenyzők közül néhányan ajándékkal is készültek, és persze az ifjú rajongók és a világhírű futballsztár találkozásának felemelő pillanatáról készült közös fotó sem maradhatott el. (A kép egyébként Podolski saját Facebook-oldalára is felkerül a későbbiekben.)
Podolski, aki rendkívül boldog volt, hogy a találkozó a balszerencsés körülmények ellenére is jól sikerült, így nyilatkozott: „Elképesztő, hogy ilyen sok gyerek vett részt a versenyben, minden elismerésem a győztes gyerekeké!  Sajnos a tervezett közös edzést a sérülésem miatt le kellett fújni, de hát ilyen a futball! Ebben a sportban ez nem ritka. Azt hiszem, a gyerekek azért boldogok, hiszen egy profi edzőtől vehettek leckét egy csodálatos helyszínen, egy gyönyörű pályán Londonban.
Bízom benne, hogy mindenki felejthetetlen élményekkel tér haza Londonból, és az itt tanultakból képesek lesznek táplálkozni a jövőben.
Olyan sok jó tanáccsal készültem a gyerekeknek: szeressék a focit, és egy pillanatra se tévesszék szem elől a labdát – azt hiszem, ez a kettő a legfontosabb. Én éjjel-nappal a labdát kergettem, épp ezért vagyok itt. Bár azt hiszem, a nyolc nyertesnél ezt már nem is kell hangsúlyozni - látszik rajtuk a sport, a foci imádata, és hogy mindenük a labda. Kíváncsi vagyok a további sorsukra: hogy sikerül-e profi játékossá válniuk. Ez persze sok mindenen múlik: jó edzőn, jó oktatáson és persze a szerencsén. Szóval nincs aranyszabály."
Tóth István (15), a magyar győztes édesanyja így nyilatkozott az edzésről: „Az akadémián eltöltött idő felejthetetlen volt Pisti számára. Profi focista szeretne lenni, minden szabadidejét az edzésnek szenteli, focitudását folyamatosan tökéletesíti . A Podolskival való találkozás új lendületet adott neki, hogy még nagyobb elszántsággal küzdjön a céljáért."
 
A Cartoon Network Fociakadémiáról
A június 1-én induló Cartoon Network Fociakadémia során futballrajongó gyerekek tölthették fel focis videóikat a www.CartoonNetwork.hu/fociakademia oldalra.
A verseny egyidejűleg nyolc országban zajlott: Bulgária, Németország, Oroszország, Magyarország, Hollandia, Belgium, Lengyelország, Románia együttesen 1024 videót töltött fel. A hazai videókból a közönség választotta ki a húsz legjobbat, majd a Képes Sport magazin és a DIGI Sport csatorna szakértő zsűrije döntötte el, hogy ki utazhat egy kísérővel és a többi európai ország bajnokával együtt a Cartoon Network különleges, Podolski által vezényelt edzésére Angliába. A zsűri választása a 15 évesTóth Istvánra esett.

Népszerű bejegyzések