meed - meeting of european and central eastern european designers

2. meed + 9. madeinhungary tárlat
 
Programunk a Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat hivatalos része
           
Helyszín: VAM Design Center Budapest VI.Király u.26.
Időpont: 2013 szeptember 26-30
Nyitvatartás: szeptember 27 - 30 10 órától 18 óráig
szeptember 28-án, szombaton: 10 órától 22 óráig

Megnyitó: szeptember 26-án 18 órakor
A kiállítást Martinkó József kritikus, az Octogon Magazin főszerkesztője nyitja meg.
Az est háziasszonya Teszári Nóra televíziós műsorvezető.

Programok:
Szakmai nap - Szeptember 27-én pénteken
11:00-12:30
Akademie Schloss Solitude, Stuttgart Ösztöndíjlehetőségei és az "Eastern-European Network" Programja.
Előadó: Angela Butterstein referens
12:30-13:00
1. Perszonalizálható termékek az  internetes kereskedelemben
A NIKE iD-től a konfigurálható design bútorig
2. DesignShop.eu rövid bemutatása.
Előadó: Józsa István DesignShop.eu
14:00-tól a kiállító tervezők prezentációi
Moderátor: Martinkó József kritikus, az Octogon Magazin főszerkesztője

Meghosszabbított nyitvatartás - Szeptember 28-án szombaton 10-22 óráig.
19 órakor Góbi Rita Társulat kortárs táncművészeti előadása
20 órától Jazzkoncert, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakos hallgatóinak előadásában.

A kilencedik évébe lépő "madeinhungary" a magyar iparművészek és designerek tárlata, immáron második alkalommal kerül megrendezésre a "meed" (Meeting of European and Central Eastern European Designers) cseh, lengyel és szlovák tervezők kiállításával Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész szervezésében.
A rendezvénysorozat keretében a kollekcióikat, egyedi és kisszériában készült tárgyaikat önállóan fejlesztő bútor-, textil-, és formatervezők alkotásait ismerheti meg a közönség.

A "madeinhungary" magyar designereket és iparművészeket bemutató tárlatot ebben a formában 2004 óta a Lakástrend kiállítás önnálló kiállításaként a Műcsarnokban, a Gödör Klubban és a Millenárison láthattuk. 2013-ban első ízben a Design Hét Budapest programja.
A tárlat sikerét bizonyítja, hogy 2011-ben és 2012-ben a londoni 100% Design kiállításon és 2013 tavaszán a bécsi "Wohnen und Interieur" kiállításon a madeinhungary tárlat tervezôi képviselték Magyarországot.
A madeinhungary tárlat a Visegrad Fund támogatásával 2012 óta kiegészül a cseh, lengyel és szlovák tervezők munkáit bemutató "meed" című kiállítással.

A rendezvénysorozat egyik legfontosabb része a szeptember 27-i szakmai nap előadássorozata, melynek keretében a kiállító tervezők prezentációin keresztül az alkotók munkáival ismerkedhetünk.
A program jelentőségét növeli, hogy a "madeinhungary" tárlat szervezőinek sikerült megnyerni együttműködőként Európa és a világ egyik legjelentősebb művészeti alapítványát, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude-t.
Az érdeklődők a szakmai napon - többek között - a stuttgarti Akademie Schloss Solitude Ösztöndíj- és az "Eastern-European Network" programjával és a kiállító tervezők munkáival ismerkedhetnek meg.

Szeptember 28-án, szombaton a meghosszabbított nyitvatartás keretében 19.00 órától társművészek mutatkoznak be. A korábbi évek hagyományaihoz híven, a Góbi Rita Társulattal közösen,
komolyzenészek bevonásával összművészeti produkció gazdagítja a kiállítás programját, ezt követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakosai lépnek fel.

Népszerű bejegyzések