Nagyobb teljesítményű tűzfalak és végpontvédelem a Gateprotecttől

Kétszer erősebb lett a tűzfalszabályokat vizuálisan megjelenítő eGUI kezelőfelületükről ismert Gateprotect UTM tűzfalak hardvere. Az új generációs eszközök mellé a gyártó már végpontvédelmet is kínál a Webroottal történő együttműködésének köszönhetően.
A Common Criteria EAL4+ minősítésű UTM tűzfalakat gyártó német Gateprotect most megújított, erősebb hardvereinek elsősorban a kisvállalatok örülhetnek, ebben a szegmensben ugyanis ötszörösére nőtt az eszközök teljesítménye. A 200 Mbps tűzfalátviteli sebességgel rendelkező GPO-75 készüléket az 1000 Mbps áteresztésére képes GPO-100 váltja fel, a 350 Mbps teljesítményű GPO-12-öt pedig az 1700 Mbps-ra képes GPO-150. A középvállalatok körében legnépszerűbb, 1000 Mbps sebességű GPA-250-nek az 1900 Mbps teljesítményű GPA-300 lett az utódja.
A hardverek alap garanciaideje ezzel egyidejűleg egy évről két évre növekedett, majd ezután a szerződés lejárta előtt egy évvel mindig meghosszabbítható. 
A hardver teljesítményének növelése mellett a Gateprotect folyamatosan fejleszti egyedi vizuális kezelőfelülettel rendelkező operációs rendszerét is. Az eGUI néven ismertté vált megközelítés lényege, hogy a tűzfal kezelőfelületén létrejönnek a hálózati objektumok – szerverek, felhasználói csoportok, internetkapcsolatok stb. –, majd ezekhez az objektumokhoz rendelhetünk szabályokat. Az eGUI segítségével így például egyetlen pillantással át lehet látni, hogy egy adott nyitott port milyen szolgáltatáshoz tartozik, és melyik számítógépek használják ezt a szolgáltatást az adott pillanatban. A hagyományos, parancssoros szemléletű tűzfalak esetében általában csak többperces kereséssel lehet kinyerni ezt az információt.


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések