Teljes biztonság Androidon

A G Data választ ad arra, hogyan védjük meg nagy értékű andoridos telefonunkat a rá leselkedő veszélyek ellen. A teljes körű vírusvédelem mellett olyan extrákat is kapunk, mint a készülék távolról való törlésének lehetősége vagy a bizalmas kapcsolatok kezelése.
A G Data magyarországi képviselete által mostantól itthon is forgalmazott G Data MobileSecurity 2 androidos alkalmazás a vírusvédelem mellett több hasznos biztonsági funkciót tartalmaz. Ilyen a bizalmas kapcsolatok kezelésének a lehetősége: meghatározhatjuk, hogy mely névjegyeket helyezze át a szoftver a készülék telefonkönyvéből egy védett területre. Ezután az adott személyek kapcsolati adatait és a velük folytatott kommunikációnkat – SMS-üzeneteinket és hívásainkat – teljesen elrejti a program.
A lopás elleni védelem lehetővé teszi, hogy távolról zároljuk vagy töröljük az androidos telefont, a helymeghatározás segítségével pedig SMS-ben kaphatjuk meg az elvesztett készülék helyének GPS koordinátáit. A szoftver felismeri a SIM kártya cseréjét is, és illetéktelen hozzáférési próbálkozás esetén lezárja a készüléket.
A kisgyerekes családok számára jó hír, hogy az egyes alkalmazások elindulását jelszóhoz köthetjük, így például meggátolhatjuk, hogy a gyermek véletlenül vásároljon a telefonról.
A G Data MobileSecurity 2 emellett természetesen blokkolja a vírusos alkalmazásokat, böngészés közben pedig védelmet nyújt az adathalász kísérletektől. Ezenkívül ellenőrzi, hogy az a készülékre telepített különböző programok milyen funkciókat kívánnak használni és milyen engedélyeket kérnek, majd ezeket – például az SMS-üzenetek küldésének lehetőségét – megtagadhatjuk az egyes alkalmazásoktól.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések