Több mint 46 millió forint gyermekek gyógyítására

A MOL Új Európa Alapítványa 2005 óta támogat élmény- és művészetterápiás foglakozásokat a MOL Gyermekgyógyító Programon keresztül. 2013-ban minden eddiginél több, összesen 38 szervezet nyerte el a pályázati támogatást összesen 46,3 millió forint értékben. A terápiás programok és élménytáborok több mint 6.000 gyermeknek és fiatalnak tudnak segíteni a gyógyulásban és a fejlődésben.
A pályázati támogatást 2005 óta igényelhetik nonprofit szervezetek, amelyek krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy veszélyeztetett gyerekek és fiatalok rehabilitációjával és fejlesztésével foglalkoznak. A program iránt évek óta folyamatosan nagy az érdeklődés, aminek az is az oka, hogy az érintettek számára egyre több innovatív, alternatív terápiás módszert fejlesztenek ki. A dráma, a tánc, a zene ma már elfogadott és jól használható eszközei a rehabilitációnak és a fejlesztésnek, és az állatokat - elsősorban a lovakat és a kutyákat – is egyre több formában tudják bevonni a terápiába.
2013-ban 127 pályázat érkezett be több mint 217 millió forintos támogatási igénnyel. Közülük 38 szervezet kapott támogatást összesen 46,3 millió forint értékben. A pályázatok bírálatában szakértő zsűri működött közre, a végső döntést a MOL Új Európa Alapítványának kuratóriuma hozta meg.
-       A MOL Gyermekgyógyító Program a legelesettebbek iránti elkötelezettségünket és segítő szándékunkat mutatja. A szülőkkel és terapeutákkal együtt számunkra is öröm és siker, ha pl. egy autista gyermek a kutyás foglalkozások hatására megszólal, vagy egy fiatal a betegségével megküzdve újra hasznos tagjává válik a közösségnek.– mondta Ferencz I. Szabolcs, az Új Európa Alapítvány kurátora, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója.



A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések