Turisztikai közlemények


A Liszt Ferenc Zeneakadémia premier előtti bemutatkozása Bécsben
Rendhagyó sajtótájékoztató keretében került sor a hamarosan újjászülető budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia programjainak és turisztikai koncepciójának bemutatására a bécsi magyar nagykövetségen, 2013. szeptember 17-én. Az osztrák turisztikai- és kulturális sajtó képviselői előtt Dr. Batta András kormánybiztos, a Zeneakadémia rektoraként első kézből ismertette az intézmény Budapest kulturális palettáján betöltendő szerepét, s az ezzel kapcsolatos elképzeléseket. A teltházas sajtótájékoztató keretében bemutatták a megújult Zeneakadémia új arculatát, amelyet először láthatott a sajtó. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselője, Kovács Balázs jó példaként hozta fel a Zeneakadémia katalizátorszerepét, Budapest mint egyedi kulturális desztináció kialakításában. „Ha valaki kultúrában és gyógyító termálvizekben egyaránt szeretne fürdőzni, annak Budapesten a helye" – foglalható össze a célkitűzés lényege.
A sajtótájékoztató további apropója az ausztriai magyar külképviseletek(Nagykövetség, Balassi Intézet, Magyar Turizmus Zrt.) közös, UngarisheArt(magyar módra) című őszi programfüzetének a bemutatója volt. Mint arról korábban hírt adtunk, 2013 szeptemberétől az év végéig további 44 közös szervezésű rendezvény népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai attrakcióinkat. Az immár hatodik alkalommal megvalósuló, sikeres összefogásnak köszönhetően a magyar intézetek közötti szinergiákat kihasználva, egységes és átfogó képet kaphatnak az osztrákok Magyarországról. AzMT Zrt. stratégiai célkitűzésének megfelelően, az Ungarn GrossARTig (Magyarország nagyszerű) turisztikai kampányt is erősítve több, turisztikai szempontból is releváns téma kerül terítékre az idei év második felében is. A félév kiemelt eseménye az október 3-án Bécsben megrendezésre kerülő Nagy Magyar Turizmusnap, amely az osztrák és a magyar turisztikai szakma legrangosabb éves találkozási fóruma. Az idei turizmusnapon Budapest és környéke, valamint az észak-magyarországi turisztikai szolgáltatók mutatkoznak be, illetve prezentálják aktuális ajánlataikat. A rendezvényhez kapcsolódóan kerül sor Tarlós István és Michael Häupl budapesti- és bécsi főpolgármesterek találkozójára. Ugyancsak érdekes színfoltja a programfüzetnek amagyar diaszpóra körében indított turizmus-mozgalom(www.facebook.com/rwr.ungarn), amelynek jegyében nyereményjáték indul a programfüzeten keresztül. A részletes programokat tartalmazó „Ungarische Art" című kiadvány programlistája letölthető az MT Zrt. külképviseleti honlapjának a startlapjáról: www.ungarn-tourismus.at.
(Kovács Balázs – külképviselet-vezető (MT Zrt.) és Prof. Dr. Batta András kormánybiztos a programfüzetet bemutató bécsi sajtótájékoztatón)
Nagy várakozás előzi meg az idei Nagy Magyar Turizmusnapot Ausztriában
A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén október 3-án immár harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Magyar Turizmusnapot (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol egész napos randevút ad egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma. Prezentációk, workshopok és show-műsor keretében ezúttal több mint két tucat hazai turisztikai egyesület, szálloda, fürdő, élménypark és egyéb turisztikai szolgáltató mutatja be újdonságait az osztrák piacon.
A „prémium-kategóriás" rendezvény célja, a bővülő hazai turisztikai kínálat és aktualitások megismertetése, piacra segítése, kedvező promóciója, és ezáltal elismertetése Ausztriában. Az évente ismétlődő, egész napos rendezvény keretében minden alkalommal azonos koncepciót követve egy-egy kiemelt turisztikai terméket és desztinációt, továbbá egy Ausztriában még kevésbé ismert turisztikai terméket, illetve desztinációt mutatnak be. Idén a súlyponti téma Budapest és környéke lesz, ahol minden negyedik magyarországi osztrák vendégéjszaka realizálódik. A fővárosból, valamint környékéről, Visegrádról és Gödöllőről 15 turisztikai szövetség és szolgáltató készül a szakmai rendezvényre, s „nagy erőkkel" érkeznek majd Bécsbe. Az Ausztriában még titkos tippnek számító régiót idén Észak-Magyarország jelenti, ahonnan 11 szolgáltató képviseli a turisztikai kínálatot. Összességében több mint 50 turisztikai szakember, szolgáltató, érkezik erre a napra Magyarországról Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és kincseiket megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselőinek. A rendezvényhez kapcsolódóan kerül sor a két főváros, Budapest és Bécsfőpolgármesterei, Tarlós István és Michael Häupl találkozójára is.
A b2b jellegű értékesítés-ösztönző rendezvényt nagy várakozás előzi meg idén is. Az elmúlt napokban Ausztriából már kétszázat is meghaladó számú utazási irodai és turisztikai szakember, valamint a sajtó és nagyobb cégek képviselő regisztráltak a rendezvényre, hogy friss piaci információkat és alapos háttérismeretet gyűjthessenek hazánkról mint turisztikai desztinációról. Az elmúlt hetekben valamennyi ismert osztrák turisztikai újság foglalkozott a rendezvénnyel, meglátogatásra ajánlva azt a szakmának. Meghívást kaptak a szakmai rendezvényre az MT Zrt. „tiszteletbeli turizmus nagykövetei" is, akik az ausztriai magyar diaszpóra köréből csatlakoztak a másfél éve indított Rot-Weiß-Rot in Ungarn (RWRU) elnevezésű turizmus-mozgalomhoz (http://www.facebook.com/rwr.ungarn).
Az új kor "kihívásainak" megfelelően a rendezvénynek idén is lesznek sztárfellépői, ezúttal aBudapesti Operettszínház művészeinek személyében, akik a zene és a tánc világában varázslatos utazásra invitálják a turizmusnap résztvevőit, bemutatva mindazt a közös kultúrkincset, amely a múltban, jelenben és a jövőben is szorosan összeköti a két országot. Természetesen a kulináris élvezetek, így a magyaros konyha jellegzetes ételei és a régiók borai sem maradhatnak le a terítékről. A Gerbeaud cukrászda ezúttal Bécsbe kitelepülve prezentálja a patinás kávéház különlegességeit. A nagy turizmusnap részletes programja megtekinthető itt: http://tourismustag2013.visit-hungary.at, míg a Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában végzett szakmai tevékenységéről további információ magyar nyelven itt olvasható:http://at.gotohungary.com/hirek_ms_at. A prémium turizmusnap egy azon 44 rendezvény sorából, amely idén szeptember és december között valósul meg az ausztriai magyar külképviseletek (nagykövetség, Balassi Intézet, MT Zrt.) együttműködésében.  
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések