Új generaciós otthoni szórakoztatóelektronikai termékek a Sonytól


Megérkezett a Sony legnagyobb Full HD televíziója
A BRAVIA W85 készülék még nagyobb képernyőn adja vissza a TRILUMINOS technológia széles színskáláját, a részletgazdag képeket és a széles körű internetes tartalmakat.
A Sony legnagyobb Full HD televíziója az élethű képminőséget erőteljes hangzással és az egyérintéses technológiával ötvözi. A 65 colos készülék jelentős mérete ellenére vékony kerettel rendelkezik, így valóban a kiemelkedő képi megjelenés kap nagy hangsúlyt a nappaliban.
A Sony egyedi X-Reality PRO képjavító motorja az összes lejátszott tartalom (Blu-ray filmek, televíziós műsorok, internetes videók) részleteit, színeit és kontrasztját finomítja. A TRILUMINOS képernyő széles színskálája természetesebb, élénkebb színvilágot biztosít a tökéletes moziélmény érdekében.
Az egyedülálló Signal-to-Sound architektúrának köszönhetően a lenyűgöző képekhez torzításmentes hang társul, amelyet a Bass Reflex tökéletesít. A hangsugárzó rendszer három részből áll, az egyik az alacsony frekvencia tisztaságáért, a másik a kristálytiszta magas hangokért, a tv hátsó részébe épített harmadik hangszóró pedig az erőteljes basszusért felelős.
Az NFC-képes okostelefont vagy tabletet a táviránytóhoz érintve óriás képernyőn, kiemelkedő minőségben jelennek meg a fényképek, videók és játékok. Az ingyenesen letölthető TV SideView alkalmazással a telefon, táblagép vagy számítógép tökéletes kiegészítője, második képernyője lehet a tv-nek, így a műsorleírások, ajánlások, zenei lejátszási listák a nagyképernyőn kívül megnézhetők és beállíthatók.
A technológiai előnyök mellett a külső megjelenés is egyedi, a zenei és képi sokszínűséghez ugyanis a Sony egyedülálló televíziós formavilága, a Sense of Quartz társul.
******************************************************
Szupervékony hangprojektor a Sonytól
A világ legvékonyabb Bluetooth® kapcsolattal rendelkező hangprojektorát, valamint extrém széles optimális hallgatási térrel és vezeték nélküli mélynyomókkal ellátott hangprojektort mutatott be a vállalat.
A többcsatornás hangélmény teljesen új dimenzióját nyújtja a Sony két legújabb hangprojektora, a HT-ST7 és a HT-ST3. Mindössze 4 cm-es magasságával a stílusos ST3 a világ legvékonyabb Bluetoothos hangprojektora, míg a 7.1 csatornás ST7-hez egy erőteljes vezeték nélküli mélynyomó is tartozik, melyek a szoba tetszőleges pontjára helyezve kiemelik a lüktető mély hangokat. Mindkét modellhez egyetlen érintéssel csatlakoztathatunk bármely Bluetooth® vagy NFC kapcsolatra alkalmas eszközt. A két új hangprojektor tervezése az idei BRAVIA TV kollekció stílusjegyeit hordozza, és tökéletesen illik a kortárs belsőépítészeti trendekhez.
HT-ST7
A Sony Pictures Soundworks-szel közösen fejlesztett ST7 hangprojektor a legújabb digitális jelfeldolgozásnak köszönhetőenkivételes hangminőséget biztosít. A 7.1 csatorna és az S-Master Digital erősítő valósághű hangélményt nyújt, míg a saját fejlesztésű mágneses folyadék csillapítású hangszórók a párbeszédek részleteitemelik ki egyedülálló tisztasággal. Az S-Force Pro front térhatás minden hangot egy moziszerű hangtérben helyez el, ennek köszönhetőenahagyományos front térhatás technológiákhoz képest az ST7-nél jóval szélesebb az optimális hallgatási tér jön létre.
HT-ST3
A hihetetlenül vékony ST3 többcsatornás térhatással, 4.1 csatornás S-Master Digital erősítővel és nem kevesebb, mint 11 hangszóróval különleges alkalommá varázsolja a tv előtt töltött estéket. A hangprojektor egyszerűen a falra akasztható, vagy a tv elé állítható. Alumíniumötvözetű vékony vonalait maratott rozsdamentes acélrács teszi hangsúlyossá –modern és elegáns dísze lehet bármilyen nappalinak.
S-Force Pro front térhatás gondoskodik az egész szobát betöltő hangtérről, a hangprojektorhoz tartozó mélynyomó pedig függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhető egy polcon. A párhuzamos alacsony frekvenciájú hangsugárzók a mélyen fekvő hangokat is tökéletesen kiemelik, miközben csökkentik a zavaró zörejeket és a rezonanciát.
Egyszerű, vezetéknélküli csatlakoztatás
Mindkét hangprojektor egyetlen érintéssel csatlakoztatható okostelefonhoz, tablethez vagy bármilyen Bluetooth®-szal vagy NFC-vel rendelkező eszközhöz.
Az AAC és az apt-Xkodekek támogatása tökéletes hangminőséget jelent az androidos vagy Apple termékkel való Bluetooth® összeköttetés közben is.
Extra funkciók, virtuális stadion és kristálytiszta párbeszédek
Az új Virtuális Futball módnak köszönhetően igazi stadionokban felvett hanganyagok alkalmazásával mindkét hangprojektor képes valósághűen visszaadni az élő futballmérkőzések hangulatát.
A Voice gomb segítségével a párbeszédek hangja azonnal élesíthető. A kristálytiszta hanghatásért a SoundOptimiser (hangoptimalizáló) technológia azokat a szélsőségesen mély és magas hangokat is felerősíti, melyek alacsonyabb hangerőnél gyakran elvesznek. Zenehallgatáshoz és robbanásokban gazdag akciójelenetekhez a mélynyomó három módban is állítható attól függően, hogy a basszus erősítése, a torzítás csökkentése vagy a legmélyebb hangok tiszta kihallása a cél.
Az új HT-ST7 nem kerül bevezetésre Magyarországon, a HT-ST3 hangprojektor pedig Európában, így itthon is 2013 októberében kerülnek forgalomba.
*********************************************
Felrázza a házibulikat az új Sony SHAKE-5
A Sony új audiorendszere a nappaliba varázsolja a legjobb bulik hangulatát. A kiváló hangzás, a dübörgő basszus és az akár 2400 W teljesítmény mellett a választható DJ-effektek és a többszínű LED-fények garantálják a szórakozást.
A magassugárzóval, mélynyomóval és sub mélysugárzóval ellátott háromutas hangszóróknak, valamint az MRC (Mica Reinforced Cellular) kialakításnak köszönhetően a SHAKE-5 a legmagasabb vokáltól a legmélyebb basszus ütemekig kristálytiszta hangzást biztosít.
A mély basszustartományok tökéletes reprodukciójával a legnagyobb partislágerek és technoütemek is torzítás nélküli hangminőségben élvezhetők. A háromutas hangszórók valósághű alacsony frekvenciájú hangzást adnak, ami a Bass Buzacha gomb megnyomásával tovább fokozható.
Az egyérintéses technológiának köszönhetően a készülék egyetlen mozdulattal összeköthető az NFC-képes okostelefonokkal és táblagépekkel, a korábbi generációs készülékek egyszerű, vezeték nélküli csatlakozását pedig a Bluetooth® kapcsolat teszi lehetővé.
A SHAKE-5 tulajdonosok könnyedén a legkedveltebb házigazdává válnak, hiszen a 20 különböző színű beépített LED fénnyel a nappali azonnal táncparketté változik. A készülék jelenlétében a DJ sem fog hiányozni, a speciális választható effektek (flanger, isolator, sound flash és phaser) távirányítóval akár tánc közben is állíthatók.
Az USB-porttal a pendrive-on tárolt legfrissebb zenék is azonnal lejátszhatók. A Lejátszás/Felvétel funkcióval könnyedén átmásolhatók a CD-n, USB-n tárolt vagy rádióban hallott zenék az okostelefonra vagy tabletre, ráadásul a rögzítési sebesség is megválasztható. A SHAKE-5 nemcsak az esték hangulatát határozza meg, a beépített AM és FM rádióval a reggelek is jól indulhatnak.
A készülék beállításai azt is lehetővé teszik, hogy az irányítás csak annak a kezében legyen, akinél a távvezérlő van.
*******************************************
Új generációs audiotermékek a Sonytól
Hat új audiokészülékből álló termékcsaládot dob piacra a Sony, melyek mindegyike egyedülálló hanghatást nyújt még a nagy felbontású digitális zenefájlok esetében is. A cég emellett egy új, zeneletöltésre alkalmas online felülettel is jelentkezik.
Új, a digitális zenei piac igényeinek megfelelő audio-termékcsaládot dob piacra a Sony. A legendás 1982-es Compact Disk és az 1999-es SACD/DSD társfejlesztőjének hat új termékét a márkától megszokott kompromisszummentes, stúdióminőségű hangzás jellemzi még a nagy felbontású digitális zenefájlok esetében is.
A két HDD audiolejátszó, egy USB DAC erősítő, egy beépített sztereó erősítő és két hangszórórendszer mellett a Sony egy új online felülettel is jelentkezik, melyről magas hangminőségű felvételeket tölthetnek le a zenekedvelők.
HAP-Z1ES HDD audiolejátszó és TA-A1ES beépített sztereó erősítő
A HAP-Z1ES HDD audiolejátszót úgy tervezték, hogy képes legyen a legfinomabb zenei részleteket kihozni a nagy felbontású hangfájlokból. A zenei fájlok tárolhatóak a lejátszó 1 TB-os merevlemezén, vagy a HAP Music Transfer alkalmazás segítségével PC-ről vagy Macről is átjátszhatóak – vezetékkel vagy a nélkül. Az alkalmazás automatikusan szinkronizálja a frissítéseket, biztosítva, hogy a lejátszó mindig naprakész legyen.
A 10,9 cm-es (4.3") színes LED kijelzőn vagy az új HDD Audio Remote alkalmazással okostelefonon és tableten (Android/iOS) is böngészhetjük a zenei választékot, az USB kábel segítségével pedig a merevlemezt is könnyedén csatlakoztathatjuk.
A HAP-Z1ES gyakorlatilag bármilyen zenei formátumot könnyedén lejátszik – beleértve az MP3, DSD (max. 5,6 MHz), DSF, FLAC, WMA, ALAC, ATRAC, AIFF fájlokat is. Még a „veszteséges" MP3 fájlok is példátlan részletességgel és tisztasággal hangzanak, a DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) pedig hűen adja vissza a magas frekvenciájú finom részleteket és megbirkózik az erősen tömörített digitális zenei fájlokkal is.
Az HAP-Z1ES lejátszót tökéletesen kiegészíti a hozzáillő TA-A1ES 2x80W beépített sztereó erősítő, mely diszkrét elemekből álló előerősítővel és audiofil minőségű komponensekkel biztosítja a verhetetlen hanghatást, erős alváza pedig hatékonyan szorítja vissza az elektromechanikus vibrációt. A korábban a stabilitás biztosítására szolgáló emitter ellenállás, a plusz tekercs és kondenzátor eltűnt, szabad utat engedve az egyetlen push-pull áramkörön keresztül történő nagyáramú erősítésnek. A FET bemeneti buffer csökkenti a torzításokat, és a TA-A1ES áramkörét is úgy korszerűsítették, hogy javítsa a hangminőséget.
HAP-S1 kompakt HDD audiolejátszó-rendszer
HAP-S1 egyetlen kompakt, stílusos egységben kombinálja a HDD lejátszó funkcióit egy merész 2x40 W erősítővel. A HAP-Z1ES-hez hasonlóan itt is fedélzeti Wi-Fi teszi lehetővé a nagy felbontású letöltött fájlok könnyű szinkronizálását.
UDA-1 USB DAC erősítő
Az UDA-1 USB DAC erősítőt egy USB kábel segítségével számítógépünkhöz vagy okostelefonunkhoz is könnyedén csatlakoztathatjuk. Nagy felbontású audioletöltéseket, MP3 számokat és olyan alkalmazásokat is könnyedén hallgathatunk rajta, mint a Spotify vagy az iTunes, az erősítő 225 mm-es alváza pedig garantáltan nem fogja uralni az asztalunkat.
SS-HA1 és SS-HA3 nagy felbontású kompatibilis hangszórók
Szintén elérhető két új kompakt polchangfal ? sajátosságuk a dupla magassugárzó, külön magas frekvenciájú egységekkel a hangterelő elején és tetején, melyeket egy MRC (mica reinforced cellular) mélynyomó egészít ki a különösen széles hangtartományért.
Az UDA-1 október közepétől, a HAP-Z1ES, TA-A1ES, HAP-S1 és SS-HA1 novembertől lesz elérhető az európai üzletekben. Az SS-HA3 boltokba kerülésének idejét később jelentik be.
*****************************************
A jövőbe tekint a Sony 4K TV
A Sony bejelentette, hogy a jelenleg elérhető BRAVIA X9 4K LED televízió támogatja a HDMI (High Definition Multimedia Interface) 2.0-s verzióját.
A 2013 végétől elérhető online firmware frissítés lehetővé teszi, hogy a népszerű Ultra HD TV megjelenítse a 4K (3840x2160) 60p videojeleket. Mostanáig a BRAVIA X9 a 4K videókat csupán 30p képkocka sebességgel tudta kezelni. A díjmentes frissítéssel a 65" és 55" méretekben elérhető Sony 4K Ultra HD televíziók egyetlen HDMI kábel segítségével tudják megvalósítani a 60p 4K tartalmak fogadását és megjelenítését.
Az IFA HDMI Forumon bejelentésre került HDMI 2.0, a legújabb audio-video interfész csatlakoztatható HD TV-hez, digitális kamerákhoz és lejátszókhoz, Blu-ray lejátszókhoz, számítógépekhez, játékkonzolokhoz, házimozirendszerekhez és egyéb audiovizuális eszközökhöz is. A HDMI 2.0 megnövekedett sávszélessége egyéb fejlesztések mellett támogatja a nagyobb videofelbontást.
A BRAVIA 84X9000 a gyári frissítésnek köszönhetően szintén megkapja a HDMI 2.0 támogatást. A Sony Service Upgrade Program 2013 végén indul el. 

Népszerű bejegyzések