2013. szeptember 18.

Utazó Mackó Kiállítás a MÁV Nosztalgia élményvonatain

I. Utazó Mackó Kiállítás a MÁV Nosztalgia Kft. élményvonatain
  • Szeptember 21-én az Őszi Bakonyba
  • Október 5-én a Tokajba tartó Hegyalja Expresszen
Az I. Utazó Mackó Kiállításon a játék mackók varázslatos mesevilága elevenedik meg, a MÁV Nosztalgia Kft. és a Macimúzeum közös szervezésében.
A Macimúzeum csapata ízelítőt ad abból a hatalmas magángyűjteményből, amelyet a rákóczifalvai születésű Balázs Antal és családja néhány évvel ezelőtt alapozott meg. A macik száma mára már elérte az 1700 darabot, számuk évről évre gyarapodik. Az Élményvonaton megközelítően 200 maci lesz látható.
Az Utazó Mackó Kiállítás idén két alkalommal tekinthető meg: 2013. szeptember 21-én az Őszi Bakonyba (Pannonhalma–Zirc célállomásokkal) és október 5-én a Tokajba tartó Hegyalja Expresszen.
Az őszi Bakonyba induló kirándulóvonat Pannonhalmára és Zircre viszi a kulturális, bakancsos vagy kerékpárral túrázókat. A Bakonyt keresztülszelő Cuha-patak alkotta völgy hazánk egyik legérdekesebb természeti értéke, mely számtalan ritka növény- és állatfajnak ad menedéket. A vasútvonal legkülönlegesebb része a 3 alagúton és 2 völgyhídon át futó vasúti pálya.
Az I. Utazó Mackó Kiállításra jegyek 300 Ft/fő áron válthatók. A jegyár minden esetben tartalmazza a kiállítás megtekintését és egy maci menüt (málnaszörp és macis harapnivalók) a gyerekeknek a büfé kocsiban. A kerékpáros túrázókra is gondolnak, akik a VELO Veled! kerékpárszállító kocsiban helyezhetik el járműveiket.  A vonaton a kerékpárszállítás ingyenes.
Az Élményvonatos utazásra részvételi jegyek 6.990 Ft/fő-től válthatók!
További információ: www.mavnosztalgia.hu


Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...