Változás a Magyar Telekom Csoport felső-vezetésében

Budafoki Róbert a Magyar Telekom Nyrt. vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója 2013. szeptember 30-i hatállyal távozik mindkét pozíciójából. Utódjaként a T-Systems vezérigazgatói és a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi feladatait Rékasi Tibor látja el.
Budafoki Róbert 2011. június 1-től lett a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese és a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetője. 2012. április 1-től a T-Systems Magyarország vezérigazgatói, majd 2013. január 1-től a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be.
„A Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló T-Systems Magyarország Zrt. az elmúlt két és fél évben jelentős átalakuláson esett át, amelynek eredményeként egy piacvezető, teljes körű iparági megoldásokat nyújtó nagyvállalati ICT-szolgáltató vállalat jött létre. Az elmúlt évben jó eredményt tudhat maga mögött a T-Systems, 2013 első félévében pedig 4.7% bevétel növekedést produkált az előző évhez képest, illetve a vállalat EBITDA mutatója idén az első félévben meghaladta a tervezett szintet. Róbert fontos szerepet játszott a T-Systems Magyarország pozícionálásában az államigazgatási és nagyvállalati ügyfélkörünk felé, valamint a társaság jövőbe mutató, az ügyféligényeket fókuszba helyező stratégiájának megalkotásában, és bevezetésében. Szeretném kifejezni köszönetemet Róbertnek a munkájáért, amellyel hozzájárult a társaság sikereihez. Jövőbeni tevékenységéhez sok sikert kívánok." - mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban